10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăCulturăExpoziția temporară Limes poate fi vizitată până la 1 septembrie

Expoziția temporară Limes poate fi vizitată până la 1 septembrie

Piesele expuse provin din situri de pe frontierele romane de pe teritoriul României și din cele mai importante situri arheologice romane din fosta Dacie și de pe teritoriul Dobrogei.

Expoziția LIMES adună exponate din 13 muzee partenere și are și o coordonată vizuală importantă, alcătuită din imagini, reconstituiri, schițe și hărți susținute de texte explicative.

Expoziția LIMES are și un turul virtual ce poate fi accesat pe site-ul muzeului: https://www.mnit.ro/turlimes/

Cu o istorie de peste 150 de ani, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca deţine un patrimoniu valoros de peste 450.000 de bunuri culturale, ilustrând istoria şi civilizaţia Transilvaniei din preistorie până în zilele noastre organizate în nouă colecţii reprezentative. În prezent, expoziția permanentă este în proces de reamenajare.

Programul Național LIMES (2014-2023) este un program multianual de cercetare instituit de Ministerul Culturii și finanțat prin instituțiile coordonatoare de valorificare a rezultatelor cercetării, în vederea realizării documentației cu scopul înscrierii în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO a obiectivelor de patrimoniul cultural imobil ce au alcătuit Frontierele Imperiului Roman pe teritoriul României.

Instituțiile coordonatoare sunt Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni și Institutul Național al Patrimoniului.

Cele mai citite

Fotografie emoționantă cu legenda Alain Delon. Cum arată actorul în vârstă de 88 de ani

Pe Instagram, Anouchka Delon a împărtășit o poză cu tatăl ei, Alain Delon, și a menționat că a făcut acest lucru cu consimțământul acestuia....

Anunțul BNR legat de cursul euro

Moneda naţională s-a depreciat marţi în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9762 lei, în creştere...

Apple va organiza un eveniment în luna mai a anului 2024. Ce pregătește compania

Apple va organiza un eveniment pe 7 mai, a anunțat marți compania, în contextul în care există informații potrivit cărora luna viitoare va lansa...
Ultima oră
Pe aceeași temă