Expoziția temporară Limes poate fi vizitată până la 1 septembrie

Expoziția temporară Limes poate fi vizitată până la 1 septembrie

Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca găzduiește la sediu său din Str. Constantin Daicoviciu nr. 2, până la 1 septembrie, expoziția temporară LIMES.

Rl online 0 comentarii

Piesele expuse provin din situri de pe frontierele romane de pe teritoriul României și din cele mai importante situri arheologice romane din fosta Dacie și de pe teritoriul Dobrogei.

Expoziția LIMES adună exponate din 13 muzee partenere și are și o coordonată vizuală importantă, alcătuită din imagini, reconstituiri, schițe și hărți susținute de texte explicative.

Expoziția LIMES are și un turul virtual ce poate fi accesat pe site-ul muzeului: https://www.mnit.ro/turlimes/

Cu o istorie de peste 150 de ani, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca deţine un patrimoniu valoros de peste 450.000 de bunuri culturale, ilustrând istoria şi civilizaţia Transilvaniei din preistorie până în zilele noastre organizate în nouă colecţii reprezentative. În prezent, expoziția permanentă este în proces de reamenajare.

Programul Național LIMES (2014-2023) este un program multianual de cercetare instituit de Ministerul Culturii și finanțat prin instituțiile coordonatoare de valorificare a rezultatelor cercetării, în vederea realizării documentației cu scopul înscrierii în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO a obiectivelor de patrimoniul cultural imobil ce au alcătuit Frontierele Imperiului Roman pe teritoriul României.

Instituțiile coordonatoare sunt Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni și Institutul Național al Patrimoniului.

Citește totul despre:

#cultura #expoziție #limes

Comentarii

loading...