18 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Expoziție dedicată arhitecturii interbelice, la Muzeul Țăranului Român

Proiectul este sprijinit de Familia Regală a României, participând, de asemenea, instituții relevante din domeniu precum Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual, Filiala Teritorială Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România și Uniunea Arhitecților din România. 

Expoziția urmărește să evidențieze identitatea culturală și istorică a arhitecturii Bucureștiului, aducând o contribuție importantă la integrarea acesteia în spațiul european. Academicianul Răzvan Theodorescu și Luca Matei Stoian, doctor arhitect, semnează astfel o expoziție cu un conținut complex și de maxim interes pentru publicul larg. 

Vizitatorii își vor putea delecta privirile contemplând panouri de fotografie de arhitectură modernă și edificii relevante pentru arhitectura modernistă a Capitalei din perioada interbelică. În același timp, sunt incluse și o serie de conferințe si workshop-uri tematice inițiate de Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual, alături de partenerii săi.

Aceste activități interactive au ca scop apropierea unui public cât mai larg de creațiile marilor arhitecți români de patrimoniu. Invitații își vor putea expune punctele de vedere pe tema creativității în artă, design, arhitectură, literatură, teatru, dans și audiovizual. 

Chiar dacă Bucureştiul este considerat capitala est-europeană cu cele mai numeroase monumente de arhitectură modernistă, majoritatea construite în perioada interbelică, multe dintre acestea se află într-o stare deplorabilă. De aceea, pe lângă valoarea educativă indubitabilă, expoziția urmărește să atragă atenția și asupra necesității urgente și obligatorii de consolidare a monumentelor în cauză.

Deschiderea „Arhitecturii Interbelice a Bucureştiului și Regalitatea” va avea loc pe 17 octombrie, de la ora 18:00, în sala Irina Nicolau. Biletele costă 8 lei pentru adulți, 4 lei pentru pensionari și 2 lei pentru elevi și studenți sau pentru persoanele adulte cu handicap mediu sau ușor.

Ultima oră
Pe aceeași temă