19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăCulturăFacebook va investi 100 de milioane de dolari pentru sprijinirea presei în...

Facebook va investi 100 de milioane de dolari pentru sprijinirea presei în timpul crizei Covid-19

Infuzia de capital presupune 25 de milioane de dolari sub forma unui grant de urgenţă pentru presa locală, prin Facebook Journalism Project, şi 75 de milioane de dolari cheltuieli de marketing „pentru a vira bani organizaţiilor de presă din lume”.

„Industria presei funcţionează în condiţii extraordinare pentru a menţine oamenii informaţi în timpul pandemiei de Covid-19. Într-o perioadă în care este nevoie de jurnalism mai mult ca niciodată, veniturile din publicitate scad din cauza impactului asupra economiei pe care îl are coronavirusul. Jurnaliştii locali sunt afectaţi deosebit de mult, chiar dacă oamenii apelează la ei pentru informaţii esenţiale pentru ca prietenii, familiile şi comunităţile să fie în siguranţă”, a transmis compania.

Facebook a precizat că va direcţiona o parte din fonduri publicaţiilor care au cea mai mare nevoie în cele mai afectate ţări. Prima rundă din aceste granturi a mers la 50 de redacţii din SUA şi Canada. Între ele se numără The Post şi Courier din Carolina de Sud, Southeast Missourian şi El Paso Matters din Texas.

„Aceşti bani nu doar vor ajuta jurnaliştii să raporteze despre criză acum, ci vor ajuta presa locală să accelereze transformarea spre o bază digitală sustenabilă”, a spus Nancy Lane, CEO al Local Media Association.

Facebook a anunţat recent că oferă 300 de milioane de dolari, pe o perioadă de trei ani, jurnaliştilor din lume „prin programe şi parteneriate diverse şi incluzive”.

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...
Ultima oră
Pe aceeași temă