4.9 C
București
sâmbătă, 16 martie 2024
AcasăCulturăFaimosul regizor Cristi Puiu le cere românilor să fie "indisciplinați" și să...

Faimosul regizor Cristi Puiu le cere românilor să fie “indisciplinați” și să nu poarte mască

Regizorul Cristi Puiu a avut un discurs controversat, la Cluj Napoca, în contextul lansării celui mai recent film al său, intitulat “Malmkrog”.

Într-un discurs rostit în noaptea de vineri spre sâmbătă, regizorul Cristi Puiu a susținut că noul său film, “Malmkrog”, a fost deja difuzat în Franța “în săli de cinema, fără distanţare socială şi fără mască, în interior” și că, pe baza acestui precedent, nici românii n-ar trebui obligați să poarte mască – mai ales la evenimente care se desfășoară în aer liber.

“Am muncit foarte mult la acest film, fără mască. Am avut noroc. Uitaţi, stau, păstrez distanţarea socială, toate normele sunt aici. Ce o să vedeţi aici pe ecran probabil că este încă o copie de lucru, dar nu filmul ca atare, ci subtitrarea, deci s-ar putea să existe încă două-trei greşeli. N-am apucat să corectăm, pentru că nu ne-am gândit că o să lansăm vreodată acest film din pricina acestei pandemii mondiale. Filmul a ieşit în Franţa, în săli de cinema, fără distanţare socială şi fără mască, în interior, cum ar veni treaba. Şi ăsta este motivul pentru care eu nu particip la această poveste”, a declarat regizorul Cristi Puiu la Cluj Napoca.

El a făcut acest comentariu în condițiile în care, în România, masca este obligatorie în spații publice închise, iar într-un număr din ce în ce mai mare de orașe din România ea a devenit obligatorie și în spații deschise aglomerate. 

“Am înţeles, la Cluj se poartă mască în aer liber. Ok, îmi pare rău pentru dumneavoastră, este un film de 200 de minute. Să staţi cu masca pe faţă să vă uitaţi la un film de 200 de minute este inuman. Şi eu vă rog să plecaţi atunci când aţi simţit că trebuie să ieşiţi, că nu mai suportaţi, să plecaţi, vă rog foarte mult. Dacă dumneavoastră sunteţi aici şi vă uitaţi la un film azi, este pentru că au existat nişte oameni indisciplinaţi în România în decembrie ’89 şi care au zis NU dictaturii”, a susținut Cristi Puiu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Design și funcționalitate: descoperă mesele de cafea perfecte pentru casa ta

Pentru că au un rol esențial în amenajarea spațiilor de relaxare, fiind apreciate nu numai pentru funcționalitatea pe care o oferă, ci și pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă