10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăCulturăFestivalul "Armonii poetice", de sâmbătă, la Palatul de la Mogoşoaia

Festivalul “Armonii poetice”, de sâmbătă, la Palatul de la Mogoşoaia

Actriţa Lamia Beligan şi Nicolae Szekely, la lăută şi chitară renascentistă, deschid evenimentul sâmbătă, de la ora 12,00, în Lapidariumul de la Palatul Brâncovenesc, “în spaţii poetico-muzicale din perioada Renaşterii europene”.

În aceeaşi zi, dar de la ora 17,00 şi în Sala Scoarţelor, creaţii de Mihai Eminescu, George Enescu şi Dinu Lipatti vor răsuna sub genericul “Coloane Culturale Româneşti”, în interpretări semnate de actorul Adrian Titieni şi de pianistul Horia Maxim.

Accesul se face pe bază de invitaţie, care poate fi obţinută scriind la adresa: asociatiaprovalores@gmail.com.

În cea de-a doua zi a evenimentului, de la ora 12,00, în Lapidarium, va începe un spectacol inedit, cu titlul “Dans, dans, dans”. Pe scenă se vor afla actriţa Medeea Marinescu, violonceliştii Ella Bokor şi Mircea Marian – componenţii Duo Cello Jaya, dar şi creaţiile fotografice semnate de Alina Uşurelu.

Ultima manifestare va avea loc în aceeaşi zi, de la ora 17,00, în sala Scoarţelor, când soprana Sorina Munteanu, pianista Viorela Ciucur şi actorul Marius Bodochi vor readuce în atenţia spectatorilor creaţia poetică şi muzicală de la 1918, spectacolul desfăşurându-se sub titulatura “România 100”.

Organizatorii evenimentului sunt Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului, şi Asociaţia Culturală “Pro Valores”.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă