Festivalul Internațional de Poezie Contemporană Europoezia a debutat în Tulcea

Festivalul Internațional de Poezie Contemporană Europoezia a debutat în Tulcea

Vineri, 20 septembrie 2019, a avut loc conferința de lansare a celei de a patra ediții a Festivalului Internațional de Poezie Contemporană Europoezia, eveniment de marcă organizat de Asociația Culturală Europoezia și Biblioteca Județeană Panait Cerna.

Cristian Hagi 0 comentarii

După cum a subliniat managerul Bibliotecii Județene Panait Cerna, Ligia Dima, festivalul face parte dintr-un eveniment mai larg organizat de această instituție, „Zilele Bibliotecii Județene Panait Cerna“, desfășurat în perioada 25-29 septembrie 2019. Programul evenimentului cuprinde vernisajul expoziției aniversare dedicate poetului Panait Cerna, cu ocazia împlinirii a 138 de  ani de la naștere, lansări de carte, sesiuni de comunicări științifice, întâlniri ale scriitorilor cu tinerii cititori, recitaluri de muzică și poezie.

„Suntem mândri că putem fi parte din acest proiect prin finanțarea acordată. Iată că acest festival se va desfășura începând de săptămâna viitoare cu o prezență numeroasă internațională. Ne bucurăm că putem reînnoda firul evenimentelor cultural – artistice și sportive finanțate de Consiliul Județean Tulcea, fir întrerupt un an din cauza limitărilor financiare. Reușim astfel să oferim posibilitatea de finanțare pentru o serie de proiecte ale instituțiilor de cultură sau ale asociațiilor. Cultura nu este ieftină, cultura costă, dar incultura costă și mai mult și de aceea încercăm să finanțăm cât putem toate aceste proiecte. Mă bucură foarte mult că sunt programate întâlniri cu tineri elevi și studenți în scopul de a-i face să conștientizeze faptul că și în Tulcea, chiar dacă suntem un oraș mic, avem oameni valoroși. Potrivit unui vechi proverb chinezesc, dacă îți faci planuri pe un an, seamănă grâu, dacă îți faci planuri pe zece ani, plantează copaci și dacă îți faci planuri pe viață, învață și educă-i pe oameni. Acest lucru încercăm să facem, să oferim posibilitatea educației.“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

Festivalul Europoezia, care va beneficia de prezența unor scriitori din 13 țări, este dedicat poeziei europene contemporane (cu accent pe poezia luxemburgheză) și se va desfășura sub deviza „Poezia unește Europa“.

Citește totul despre:

#tulcea #poezie

Comentarii

loading...