Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Filme - ShortsUP, în Grădina Botanică

Filme - ShortsUP, în Grădina Botanică

Evenimentul Marele Picnic ShortsUP - scurtmetraje în Grădina Botanică a ajuns la ediția a 5-a: jumătate de deceniu de filme scurte pe iarbă, de seri și zile cu întins pătura la soare și apoi la lună, de privit la ecran.

Maria Capelos 0 comentarii

Despre asta e vorba la evenimentul din mijlocul verii: oameni prietenoși și relaxați, cu chef de filme, de vorbă și de natură, într-o insulă urbană exotică și primitoare.

Anul acesta ShortsUP se prezintă cu o zi în plus - Marele Picnic începând acum de vineri, 27 iulie, și face tot ce știe el mai bine până duminică seară, 29 iulie. Filmele de anul acesta s-au grupat natural pe o temă aproape existențială, dar abordată cu umor: Ce ne unește și ne separă în același timp? Ce ne face să acționăm diferit de oameni cu care semănăm, dar identic cu băștinași exo-tici din sate al căror nume nu îl putem pronunța? Ei bine, picnicul cinefil din iulie 2018 povestește cum trăim și ce trăim în funcție de granițele na-turale climatice ale Globului - cum ne face clima să interacționăm cu spațiul în care trăim, de ce suntem mai -solari sau mai precauți, mai solitari sau mai vocali, mai temperați sau mai -exotici.

Și cum am putea să trăim și să dezbatem mai bine filmele selectate la -ShortsUP altfel decât stând confortabil pe iarbă, cu -prietenii, în Grădina Botanică, printre specii de plante și flori din toată lumea?

E suficient să ne uităm în jur sau să mergem într-unul din tururile ghidate pe care le aduc și anul acesta voluntarii de la Team Work ca să explorăm vizual zone climatice diferite și să primim contextul perfect pentru următorul calup de filme.


Două ecrane ancorate între copaci

Ca să oscilăm relaxat de la nord la sud și de la tropice la poli, organizatorii au pus două ecrane ancorate între copacii din Grădina Italiană (cea mai spectaculoasă pajiște din Grădina Botanică), iar în drum putem adăuga și -experiența gastronomică potrivită cu filmul, dacă ne oprim la unul dintre cele opt food-truck-uri care ne așteaptă la ShortsUP.

Ca în fiecare an, Marele Picnic aduce împreună muzică, arte multimedia, jocuri și ateliere interactive, iar pentru exploratorii din noi are un video-mapping care face magie cu cele mai interesante colțuri ale Grădinii. În cazul în care… clima nu va fi potrivită, adică se anunță ploaie, evenimentul se mută în weekendul următor, 3-5 august.

Marele Picnic ShortsUP este un eveniment găzduit de Universitatea Bucu-rești și Grădina Botanică ”Di-mitrie Brândză”. 

Comentarii

loading...