Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Karl Marx  (Foto: Brewminate)

Karl Marx (Foto: Brewminate)

Germania celebrează 200 de ani de la nașterea lui Karl Marx

Descendenţii filosofului Karl Marx au fost invitaţi să celebreze 200 de ani de la naşterea acestuia în casa în care acesta a venit pe lume, din oraşul german Trier, în prezent transformată în muzeu, informează DPA citată de Agerpres.

Mihai Diac 0 comentarii

"Avem printre altele confirmări din partea celor două stră-strănepoate, Frédérique şi Anne Longuet-Marx", a declarat Elisabeth Neu, directoarea muzeului Casa Karl Marx din acest oraş din vestul Germaniei.

Muzeul marchează bicentenarul naşterii filosofului printr-o nouă expoziţie permanentă dedicată vieţii, operei şi moştenirii sale intelectuale - care acoperă acum şi secolul al XXI-lea.

La sărbătorirea zilei de naştere a lui Marx, pe data de 5 mai, vor fi, de asemenea, prezenţi un stră-strănepot şi descendenţi din regiunea Saarland a unui frate al menajerei familiei Marx, Helene Demuth, alintată ca "Lenchen", a indicat Neu.

"Va fi o sărbătoare de familie", a declarat managerul de proiect Oliver Schael din partea Fundaţiei Friedrich Ebert, care deţine muzeul.

Casa a fost construită în 1727, iar Marx - care prin lucrările sale "Manifestul Partidului Comunist" (alături de Friedrich Engels) şi "Capitalul" a influenţat semnificativ politica şi conflictele secolului XX - a locuit în aceasta în primul an şi jumătate al vieţii înainte ca familia sa se mute în alta casă din oraş.

Neu a declarat că speră ca la eveniment să poată participa şi popularul prezentator de televiziune Guenther Jauch, acesta fiind stră-strănepotul primarului adjunct din Trier care a semnat certificatul de naştere al lui Marx.

Comentarii

loading...