Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Guvernul va organiza ceremonii pentru marcarea a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai

Guvernul va organiza ceremonii pentru marcarea a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai

Guvernul României, Primăria Sinaia şi Asociaţia pentru Patrimoniul Regal Peleş pregătesc organizarea unor ceremonii, anul viitor, pentru a marca 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai.

Mihai Diac 0 comentarii

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a semnat, marți, un protocol cu Primăria Sinaia şi cu Asociaţia pentru Patrimoniul Regal Peleş, pe baza căruia se vor organiza ceremonii, anul viitor, pentru a marca 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai.

Proiectul se va derula sub auspiciile Familiei Regale a României și va include reabilitarea traseelor istorice şi a grădinilor Domeniului Regal Peleş, precum şi amplasarea unei statui a Regelui Mihai în zona pietonală din faţa sediului Primăriei din Sinaia.

"Promit că voi face tot ce îmi stă în putere pentru a-mi face datoria, Ministerul Culturii să îşi facă partea lui de treabă pentru ca acest protocol în trei să îşi ducă la bun sfârşit ceea ce şi-a propus pentru 2021, pentru a-l cinsti aşa cum trebuie şi cum merită pe Regele Mihai", a declarat ministrul Bogdan Gheorghiu.

Ministrul Culturii a mai susținut, în acest context, că în opinia lui, relaţia dintre Guvernul României şi Casa Regală s-a îmbunătăţit odată cu instalarea Guvernului PNL, condus de Ludovic Orban.

"Eu zic că relaţia dintre Guvern şi Casa Regală s-a îmbunătăţit substanţial odată cu venirea liberalilor la guvernare", a declarat ministrul Culturii.

Comentarii

loading...