Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

In memoriam Adrian Păunescu și Cenaclul Flacăra

In memoriam Adrian Păunescu și Cenaclul Flacăra

Sâmbătă, 3 noiembrie, începând cu ora 19.00, are loc la Sala Palatului din București comemorarea a 45 de ani de la înființarea Cenaclului Flacăra.

Livia Savulescu 0 comentarii

Spectacolul „Remember Cenaclul Flacăra“ este organizat de fiul poetului, Andrei Păunescu, în colaborare cu comunitățile „Suntem Flacăra de veghe“, „Cenaclul Flacăra ­– Adrian Păunescu“ și revista „Flacăra lui Adrian Păunescu“. La 45 de ani de la înființarea Cenaclului, la 75 de ani de la nașterea lui Adrian Păunescu (20 iulie 1943 – 5 nov. 2010), la 100 de ani de la Marea Unire, numeroși membri ai Cenaclului Flacăra se întâlnesc din nou, tot în această zi, la invitația lui Andrei Păunescu, pentru un nou eveniment excepțional de muzică, poezie și dialog, plin de confirmări, dar și de surprize. Temele principale ale ediției de anul acesta sunt, așadar, temele marilor cântece ale Cenaclului Flacăra: IUBIRE, PĂRINȚI, DREPTATE, LIBERTATE, ROMÂNIA MARE.  Pe lângă invitații-surpriză ai serii, vor participa Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi, Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Dan Andrei Aldea, Doru Stănculescu, Cristi Minculescu, Victor Socaciu, George Nicolescu, Mădălina Amon, Generația Folk, Andrei Păunescu și Trupa Totuși…

În cartea sa „Istoria Cenaclului Flacăra“, Andrei Păunescu povestește despre manifestările și evenimentele organizate de Adrian Păunescu în cadrul Cenaclului, pe parcursul celor 12 ani când a fost în vogă: „Cenaclul Flacăra a fost cea mai puternică mișcare de cultură tânără și nonconformistă din Europa de Est (și nu numai din acest spațiu!) în perioada 1973-1985. A fost interzis de autorități pentru că promova libertatea, cultura și gândirea neîngrădită, prin muzică, versuri și dialog, opunându-se cenzurii și dogmelor epocii totalitare. În primii 12 ani de activitate, au avut loc 1.615 manifestări cu peste 6 milioane de spectatori. După reînființare, între 1990 și 2010, au mai avut loc peste 1.000 de manifestări, iar după 2010 au avut loc sute de evenimente  «Remember Cenaclul Flacăra – Adrian Păunescu», în toată țara și în străinătate, cu sute de mii de participanți.

La evenimentul de anul trecut, timp de aproape 8 ore, la Sala Palatului, care a fost supraaglomerată, au participat Ștefan Hrușcă, Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Victor Socaciu, Emeric Imre, Doru Stănculescu, Evandro Rossetti, George Nicolescu și mulți alții, invitați care vor participa și la ediția din acest an.“

Sunteți bineveniți, așadar, alături de Andrei Păunescu și invitații săi, pentru a vă aduce aminte de melodiile preferate care v-au marcat copilăria și adolescența, dar și să-i ascultați pe invitații speciali discutând despre ce a însemnat Cenaclul Flacăra pentru inimile românilor. Biletele se pot procura online pe www.myticket.ro și www.entertix.ro, în rețeaua Entertix: Carrefour, librăriile Cărturești, Promenada Mall și Mega Mall București și la casa de bilete și pe pagina de internet a Sălii Palatului.

Comentarii

loading...