Iohannis, mesaj către musulmani: Coranul trebuie să vă fie sprijin pentru a depăși situația grea

Iohannis, mesaj către musulmani: Coranul trebuie să vă fie sprijin pentru a depăși situația grea

Președintele Klaus Iohannis a adresat, joi, un mesaj musulmanilor din România, cu prilejul începerii lunii postului Ramadan.

Mihai Diac 0 comentarii

"La începutul lunii postului Ramadan, perioadă a rugăciunii și meditației, le transmit cetățenilor români de etnie turcă și tătară urări de sănătate și împlinire spirituală. Ramadan oferă comunității musulmane oportunitatea de a reflecta la mesajul de pace al Coranului, la valorile solidarității sociale și ale iubirii aproapelui”, a transmis, joi, președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a precizat că apreciază modul în care musulmanii din România participă la efortul comun de combatere a pandemiei.

„În acest an, credința și speranța izvorâte din litera Coranului trebuie să vă fie sprijin pentru a depăși situația grea pe care o traversăm și pentru a respecta măsurile instituite prin starea de urgență. Apreciez modul în care credincioșii cultului musulman din România participă la efortul nostru comun de a combate efectele epidemiei, spre binele lor, al apropiaților lor și al tuturor semenilor noștri. Fie ca luna postului Ramadan să vă lumineze sufletele și inimile cu iubire și grijă pentru cei în nevoie. Ramadan Karim!”, a menționat mesajul transmis de președintele României.

Comentarii

loading...