Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Libris.ro, cea mai mare librărie online din România, a inaugurat noul depozit de carte care triplează capacitatea de procesare a comenzilor

Libris.ro, cea mai mare librărie online din România, a inaugurat noul depozit de carte care triplează capacitatea de procesare a comenzilor

Libris.ro, gata de Black Friday, după o investiție de 4 milioane de euro în noul depozit de carte

Investiția în noul depozit Libris se ridică la aproape 4 mil. de euro, iar depozitul va putea găzdui peste 3 milioane de cărți, astfel încât livrările să se poată face în 24-48 ore, în mod normal, respectiv în 2-5 zile lucrătoare, în perioadele excepționale precum Black Friday

COMUNICAT DE PRESA 0 comentarii

Libris.ro a finalizat în octombrie noul depozit de carte, a cărui construcție a demarat în urmă cu 12 luni. Investiția, inițial estimată la 3 milioane de euro, a ajuns la aproape 4 milioane de euro.

Suprafața noului depozit este de 5.000 de metri pătrați, de trei ori mai mare  față de fostul depozit și permite un stoc constant de peste 3 milioane de cărți, dar și produse din celelalte game prezente pe site: muzică, jocuri, jucării și alte articole care completează experiența lecturii. 

“Noul depozit permite procesarea unui număr triplu de comenzi, până la 10-12.000 zilnic. Ne-am dorit ca lucrările și mutarea să fie încheiate înainte de Black Friday, tocmai pentru a păstra timpul scurt de livrare cu care ne-am obișnuit clienții și în această perioadă aglomerată. Depășirea costurilor estimate inițial s-a datorat atât standardelor de calitate ridicate ale imobilului și cerințelor de securitate, dar și investiției în softul de gestiune a depozitului, care va genera o creștere a eficienței de 20-30%. Compania a ales sistemul pentru managementul depozitului (WMS) de la Senior Software, pentru a-și automatiza operațiunile din noul spațiu de stocare, ceea ce va creste  semnificativ capacitatea de livrare și acuratețea datelor”, declară Laura Țeposu, Director de Dezvoltare și Fondator Libris.ro.

Laura Ţeposu

Odată cu implementarea sistemului WMS și mutarea în noul depozit, productivitatea angajaților Libris va spori prin eliminarea activităților manuale repetitive, iar optimizarea spațiului de stocare și a rutelor de deplasare în depozit vor determina identificarea rapidă a articolelor. În plus, se adaugă reducerea considerabilă a erorilor umane și un timp mult mai scurt de procesare a comenzilor.

 Black Friday, pe 16 noiembrie: reduceri până la 90%

Pentru campania de Black Friday, care este programată pentru 16 noiembrie, reprezentanții Libris.ro estimează peste 17.000 de comenzi. Reducerile de până la 90% vor fi aplicate pentru o colecție de titluri aflate în lichidări de stoc, iar 60 – 70%  din produsele aflate pe site vor avea reduceri mai mari decât în promoțiile obișnuite. 

“Ne-am propus o campanie de Black Friday cu reduceri la cea mai mare parte a produselor din stoc, reduceri care vor fi mult mai mari decât cele dintr-o campanie obișnuită și care ating 90%. Estimăm că numărul de comenzi plasate va crește față de perioada similară din 2017 cu cel puțin 30%, ajungând astfel la peste 17.000 de comenzi. Optimizarea procesului de lucru datorită noului depozit, corelată cu capacitatea de procesare a firmelor de curierat, va duce la un termen de livrare de 2-5 zile lucrătoare pentru comenzile plasate pe 16 noiembrie“, a mai precizat Laura Țeposu.

Obiectiv 2018: depășirea pragului de 10 milioane euro

 După primele 9 luni ale lui 2018, Libris.ro a înregistrat o cifră de afaceri de 6 milioane de euro, în creștere cu 34% față de perioada similară din 2017. Pentru întreg anul, reprezentanții Libris.ro estimează o creștere totală de până la 40% față de anul precedent, urmând să depășească astfel pragul de 10 milioane de euro cifră de afaceri. 

De altfel, organizarea activității retailerului în depozitul construit a fost făcută conform nevoilor previzionate, astfel încât rezultatul să susțină un ritm de creștere anual al comenzilor de 25-35 de procente.

Comentarii

loading...