Ministerul Dezvoltării a finalizat modernizarea și reabilitarea aşezământului cultural din Săcuieni

Ministerul Dezvoltării a finalizat modernizarea și reabilitarea aşezământului cultural din Săcuieni

Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, a predat astăzi aşezământul cultural din Săcuieni (judetul Bihor), obiectiv modernizat, reabilitat, extins şi dotat de MDLPA, prin Compania Naţională de Investiţii.

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Prin proiectul, în valoare de peste 4,7 milioane de lei, a fost extinsă clădirea existentă, la parter şi etaj, şi a fost consolidată vechea structură. De asemenea, au fost realizate lucrări atât pentru izolarea termică a pereţilor exteriori şi a acoperişului, cât şi pentru înlocuirea tâmplăriei, şi au fost refăcute instalaţiile de încălzire, cele sanitare, electrice şi de iluminat.

"Această investiţie este foarte importantă pentru viaţa culturală, pentru comunitatea locală, şi pentru judeţul Bihor. De la construcţia clădirii, în 1952, aceasta este prima intervenţie majoră de renovare. Mă bucur să văd că proiectul este acum finalizat şi redat locuitorilor, pentru derularea diverselor evenimente şi activităţi culturale", a menţionat ministrul Cseke Attila.

Noul aşezământ cultural beneficiază de o sală de spectacole cu o capacitate de 268 de locuri, o sală de repetiţii, 17 loje (cu 74 de locuri), vestiare, bibliotecă, cabine pentru actori, camere tehnice şi administrative şi grupuri sanitare. De asemenea, imobilul a fost dotat cu mobilier, echipamente multimedia şi echipamente PSI.

Citește totul despre:

#cultura #sacueni

Comentarii

loading...