Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

MȚR. Vopsiri din drag. Ateliere și demonstrații de vopsire a firelor cu ajutorul plantelor

MȚR. Vopsiri din drag. Ateliere și demonstrații de vopsire a firelor cu ajutorul plantelor

Muzeul Național al Țăranului Român organizează în perioada 26 – 28 iunie 2019, „Vopsiri din drag“, o serie de ateliere și demonstrații de vopsire a firelor naturale cu ajutorul plantelor.

Maria Capelos 0 comentarii

Atelierele vor fi susținute la Sala Acvariu de Lidia Stareș Ovejan, artist plastic, muzeograf și profesor.

Flora spontană este aceea care, prin bogăția ei, ne oferă o mulțime de posibilități vindecătoare. Să nu uităm că aceleași plante, cărora li se adaugă unele experimentate deja, ne oferă prin procedee simple, dar spectaculoase, o paletă cromatică încântătoare. Rezultatele țin de îndrăzneala celui care se încumetă. Folosirea plantelor necesită respectarea unor reguli fără de care ele nu sunt apte nici pentru a vindeca, nici pentru a colora. Anul acesta capriciile vremii ne-au dat planurile peste cap și iată-ne luând în seamă, pentru atelierele de vopsire, unele legume pe care de obicei le folosim în bucate: varza roșie și ștevia sau unele cum ar fi rostopasca și frunzele de nuc, folosite în farmacia casei. Așadar, doritorii sunt așteptați să provoace împreună cu organizatorii natura cu ceea ce exista la îndemână spre a-și bucura sufletul și ochii. Intrarea este liberă.

Comentarii

loading...