16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăCulturăMuzeul Antipa organizează online "Noaptea cercetătorilor"

Muzeul Antipa organizează online “Noaptea cercetătorilor”

“Noaptea Cercetătorilor” se desfășoară anul acesta online, în ziua de vineri, 27 noiembrie, pe pagina de facebook a Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

Evenimentul face parte din „Noaptea Europeană a Cercetătorilor, Doing Research at Midnight in ROmania” și își propune sensibilizarea publicului asupra rezultatelor cercetării obținute prin experimente.

La ora 17, Radu Pană, specialist în taxidermie (arta împăierii animalelor), va prezenta unele din tainele meseriei de taxidermist. Laboratorul de Restaurare – Taxidermie are un rol important în conservarea și restaurarea unor bunuri de importanță științifică și pregătește piesele care îmbogățesc colecțiile unui muzeu de științele naturii.

De la ora 18, dr. Andrei Ștefan, specialist în cadrul Laboratorului de Biologie Moleculară, va arăta cum să extragem ADN din fructe, un lucru care pare complicat. “Așadar, în această seară ne vom transforma din bucătari, în cercetători și vom extrage ADN din fructe utilizând substanțe la îndemâna oricui prin casă precum spirtul, sarea de masă și detergentul de vase”, arată un comunicat de presă difuzat de Muzeul Antipa.

Vineri, de ora 19, cei pasionați de entomologie vor avea ocazia să participe la prezentarea diverselor tehnici de preparare a fluturilor de către Mariana Chioibașu și Ionela Marin din cadrul Compartimentului Evidență și Conservare.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...
Ultima oră
Pe aceeași temă