Muzeul Antipa organizează online "Noaptea cercetătorilor"

Muzeul Antipa organizează online "Noaptea cercetătorilor"

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” organizează, vineri, "Noaptea Cercetătorilor", în variantă online.

Mihai Diac 0 comentarii

"Noaptea Cercetătorilor" se desfășoară anul acesta online, în ziua de vineri, 27 noiembrie, pe pagina de facebook a Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

Evenimentul face parte din „Noaptea Europeană a Cercetătorilor, Doing Research at Midnight in ROmania” și își propune sensibilizarea publicului asupra rezultatelor cercetării obținute prin experimente.

La ora 17, Radu Pană, specialist în taxidermie (arta împăierii animalelor), va prezenta unele din tainele meseriei de taxidermist. Laboratorul de Restaurare – Taxidermie are un rol important în conservarea și restaurarea unor bunuri de importanță științifică și pregătește piesele care îmbogățesc colecțiile unui muzeu de științele naturii.

De la ora 18, dr. Andrei Ștefan, specialist în cadrul Laboratorului de Biologie Moleculară, va arăta cum să extragem ADN din fructe, un lucru care pare complicat. "Așadar, în această seară ne vom transforma din bucătari, în cercetători și vom extrage ADN din fructe utilizând substanțe la îndemâna oricui prin casă precum spirtul, sarea de masă și detergentul de vase", arată un comunicat de presă difuzat de Muzeul Antipa.

Vineri, de ora 19, cei pasionați de entomologie vor avea ocazia să participe la prezentarea diverselor tehnici de preparare a fluturilor de către Mariana Chioibașu și Ionela Marin din cadrul Compartimentului Evidență și Conservare.

Comentarii

loading...