13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăCultură“Nonformal se poate” - Politica publică alternativă pentru inserția tinerilor pe...

“Nonformal se poate” – Politica publică alternativă pentru inserția tinerilor pe piața muncii

4 și 5 august sunt zilele în care persoanele interesate să se implice în realizarea unei politici publice vor participa la training-ul pentru voluntari organizat în cadrul proiectului “Nonformal se poate – Politica publică alternativă pentru inserția tinerilor pe piața muncii”, proiect al Asociației Se poate și al Asociației Umaniste Române.

Vor participa tinerii care își doresc să se implice activ și constructiv în comunitate; să lucreze cu tinerii și să se implice în schimbarea șanselor pe care aceștia le au in societate și să învețe despre tot procesul prin care se pot implica astfel încât să transforme o problemă din comunitate într-o politică publică, cum să o implementeze, monitorizeze și să o evalueze.

In urma trainingului voluntarii:

–       Vor primi un certificat de participare care va atesta oficial abilitățile dezvoltate și cunoștințele însușite;

–       Vor contribui real la scrierea unei politici publice care va da șanse tinerilor să se dezvolte în societate;

–       Vor avea parte de una din cele mai interesante experiențe de învățare, dezvoltare personală și networking;

–       Vor avea parte de noi experiențe alături de oameni pasionați și dedicați ca și tine cu care veți învăța metode noi și practice de lucru cu tinerii și cu comunitatea;

–       Vor avea acces la resurse de învățare colaborative; Nu în ultimul rând, își vor dezvolta abilități la care angajatorii se uită atent.

Inițiat de ONG-urile “Asociația Se poate” și “Asociația Umanistă Română”, proiectul “Nonformal se poate” va dezvolta politica publică alternativă pentru inserția tinerilor pe piața muncii.

“Nonformal se poate” este modalitate prin care cele două asociații pot formula și promova propuneri alternative la politicile publice existente în domeniul educației non-formale cu accent pe dezvoltarea competențelor transversale în vederea inserției sustenabile și eficiente a tinerilor pe piața muncii.

Obiectivul proiectului se va realiza cu implicarea ONG-urilor si partenerilor sociali în etape de consultare, dezbatere si promovare a propunerii alternative. Se estimează că 56 de ONG-uri și parteneri sociali vor fi implicați în proiect.

Se urmărește creșterea capacității ONG-urilor de a participa la elaborarea, implementarea, monitorizarea și evaluarea politicilor publice în domeniul educației non-formale. Se contribuie astfel la dezvoltarea unor sisteme și standarde comune și eficiente de consultare în administrația publică, respectiv îmbunătățirea proceselor decizionale orientate către cetățeni și mediul de afaceri.

Proiectul va contribui la creșterea atractivității ofertelor de educație non-formală ale unităților de învățământ, centrelor de tineret, Caselor de Cultura ale Studenților, organizațiilor neguvernamentale de (și) pentru tineret.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...
Ultima oră
Pe aceeași temă