6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăCulturăNu este niciodată prea târziu să înveți limba engleză!

Nu este niciodată prea târziu să înveți limba engleză!

Statisticile arată că există mai mulți oameni din întreaga lume care cunosc cel puțin două limbi străine, comparativ cu cei care vorbesc doar o singură limbă. În această eră a globalizării, în care limba și societatea sunt sisteme inseparabile și interconectate, nevoia de a cunoaște și de a folosi în comunicare limba engleză este din ce în ce mai mare.

Această abilitate este deosebit de importantă la construirea unei cariere, dar și în aprofundarea studiului în diferite domenii, în vacanțe și călătorii în străinătate. Foarte mulți oameni aleg să participe la cursuri de limba engleză în scopul de a stabili relații de prietenie cu persoane din străinătate, sau pentru a vorbi fluent engleza pentru afaceri.

Avantajele învățării limbii engleze pentru omul de afaceri sunt:

·         El poate folosi limba engleză în situații de afaceri noi

·         Multe companii au angajați pentru a vorbi engleza fluent

·         Prin cunoașterea limbii engleze viitorul poate fi mai luminos

·         Această abilitate este necesară pentru continuarea studiilor în orice domeniu de activitate, indiferent dacă se studiază în țară sau în străinătate

·         Abilitățile de negociere ale unui antreprenor nu pot fi separate de această abilitate, mai ales dacă dorește să comunice cu oameni de afaceri din străinătate

·         Cunoscând limba clienților sau a partenerilor de afaceri, el le transmite o formă de respect acestora

·         Prin abilitatea de a vorbi în engleză el poate comunica mai eficient și poate relaționa mai bine cu partenerii de afaceri, poate transforma clienții din străinătate în noi prieteni.

Alte avantaje ale învățării limbii engleze:

·         Prin cunoașterea limbii engleze vei înțelege mai bine lumea

·         Dacă ești un iubitor de călătorii în afara granițelor țării, cu siguranță ai nevoie să-ți îmbunătățești abilitățile de limba engleză, pentru a comunica mai bine cu străinii

·         Ai avantaje umaniste și culturale, îți dezvolți creativitatea artistică

·         Vei putea comunica mai eficient cu străinii

·         Prin această abilitate poți dezvolta o prietenie sau o relație romantică cu o persoană dintr-o altă țară.

Învățarea unei limbi străine are mai multe beneficii asupra creierului: sunt formate mai multe sinapse între neuroni, anumite regiuni ale creierului sunt mai active, se poate întârzia apariția unor boli (cum sunt demența și boala Alzheimer).

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că limbajul poate extinde cunoștințele și inteligența, poate extinde flexibilitatea cognitivă. Învățarea unei noi limbi poate face un om să fie mai deștept, determină creșterea materiei cenușii cerebrale, cu mai multe conexiuni sinaptice formate în creier. Prin învățarea limbii se face un antrenament cognitiv, se dobândesc mai multe cunoștințe și se învață modalități noi de utilizarea cunoștințelor. Oamenii de știință consideră că învățarea limbii poate amâna chiar și debutul bolii Alzheimer.

Oamenii care învață limbi străine sunt mai deștepți? Efortul și atenția necesară pentru a învăța o limbă străină poate îmbunătăți activitatea în anumite zone ale creierului, care joacă un rol important în rezolvarea problemelor, schimbarea sarcinilor, creșterea capacității de concentrare. Prin învățarea unei limbi străine creierul devine mai activ, mai complex, mai sănătos.

Se spune că învățarea limbii engleze este dificilă. În realitate, nu este chiar așa de greu să dobândești astfel de cunoștințe, mai ales prin centrul educațional din București Road Language Centre, care organizează de mai bine de 13 ani cursuri interactive de limba engleză pentru adulți, cursuri pentru toate categoriile de oameni, de toate vârstele. Acest centru oficial de testare TOEFL și TOEIC, este acreditat de ETS Global și acreditat de Ministerul Muncii și Ministerul Educației prin Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC).

Aici ai avantajul de a alege un curs practic și eficient, dintr-o varietate de programe pentru învățarea limbii engleze:

·         Cursuri de engleză conversațională

·         Cursuri de engleză generală

·         Cursuri de engleză pentru afaceri.

Aceste cursuri sunt ușor de făcut, depășesc manualele pentru că sunt interactive și oferă multe alte avantaje:

·         Îți vor îmbunătăți abilitățile de limba engleză

·         Prin studierea și cultivarea limbii engleze poți obține o pronunție perfectă, corectitudine gramaticală (ex. substantive, verbe, adjective, prezent, trecut, viitor), intonație nuanțată și eufonică, precizie și eleganță în exprimare

·         70% din timp ți-l petreci vorbind în engleză cu profesorul și colegii

·         Conținutul lecțiilor cuprinde și imagini, proiecții, fragmente video create de BBC, care facilitează procesul de învățare vizuală rapidă, plăcută și eficientă

·         Ai posibilitatea de a citi și asculta engleza autentică, de a exersa cuvinte, structuri și termeni noi legați de specificul acestei limbi.

Centrul organizează cursuri engleză pentru adulți, cursuri individuale de engleză, predate de profesori români și nativi, structurate pe niveluri de cunoștințe, repartizate în 2 module de curs care includ Manuale (publicate de edituri britanice Pearson, Oxford University Press, Cambridge University Press, NG Learning) și Soft interactiv, conform Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi (CEFR):

·         Cursuri Starter

·         Cursuri Elementary

·         Cursuri Pre-Intermediate

·         Cursuri Intermediate

·         Cursuri Upper-Intermediate

·         Cursuri Advanced.

Toate cursurile sunt susținute de profesori cu experiență în predarea limbii engleze atât copiilor cât și adulților, susțin conferințe și workshop-uri, au lucrat în companii multinaționale, au obținut experiență de comunicare în afaceri, predau cursuri de pregătire examene Cambridge, SAT, TOEFL. Limba engleză se poate învăța destul de ușor la aceste cursuri pentru că profesorii:

·         Folosesc metode interactive și inovative de învățare

·         Oferă explicații ușor de înțeles

·         Utilizează termeni de specialitate uzuali

·         Prezintă reguli gramaticale ușor de memorat

·         Folosesc exerciții specifice team games, videos, teamwork, debates, ice-breakers, fun exercises, warmers, listening activities, discussions

·         Oferă exemple prin care orice cursant poate atinge nivelul necesar al cunoștințelor de engleză.

Cu ajutorul programelor Road Language Centre poți învăța și exersa limba engleză la orice vârstă și la orice nivel.

Învață limba engleză pentru că ai multe avantaje! Nu vei regreta niciodată acest lucru! Cei mai competitivi și inteligenți oameni ai lumii viitoare vor fi poligloți.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă