„Iacob” (1988), regia Mircea Daneliuc, va fi prezentat la Festivalul Filmului Românesc în Israel.

„Iacob” (1988), regia Mircea Daneliuc, va fi prezentat la Festivalul Filmului Românesc în Israel.

O lună de Festival al Filmului Românesc în Israel

Festivalul Filmului Românesc în Israel se va desfășura în sistem video-on-demand, începe miercuri, 30 decembrie, și se încheie în data de 30 ianuarie 2021.

Petronel Tudor 0 comentarii

Filme românești de referință pentru cinematografie vor rula pe platformele online ale cinematecilor din Tel Aviv, Ierusalim, Haifa, Holon, Hertzliya și Sderot timp de o lună.

Din program nu lipsesc producții semnate de Lucian Pintilie, Mircea Danieliuc, Andrei Blaier, Ion Popescu-Gopo, Radi Gabrea și Mircea Săucan iar fiecare film va fi oferit online cu subtitrare în limba ebraică, disponibilă doar în Israel.

Vor fi prezentate filmele „Reconstituirea” (1968), regia Lucian Pintilie, „Scurtă istorie” (1956, recompensat cu Palme d’Or pentru scurtmetraj), regia Ion Popescu-Gopo, „Prea mic pentru un război atât de mare” (1969), regia Radu Gabrea, „Meandre” (1966), regia Mircea Săucan, „Ilustrate cu flori de câmp” (1975), regia Andrei Blaier, şi „Iacob” (1988), regia Mircea Daneliuc.

Festivalul este organizat de Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Arhiva Națională de Film, Centrul Național al Cinematografiei și DACIN SARA.

Toate evenimentele legate de Festivalul Filmului Românesc la Israel vor fi transmie pe pagina de Facebook a Institutului Cultural Român de la Tel Aviv și pe canalul oficial YouTube, anunță News.ro.

Comentarii

loading...