Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: https://basilica.ro

Foto: https://basilica.ro

O statuie a Reginei Maria a fost dezvelită la Giurgiu

O statuie din bronz a Reginei Maria a fost dezvelită, sâmbătă, la Giurgiu, la 82 de ani de la moartea acesteia.

Mihai Diac 0 comentarii

Statuia a fost dezvelită sâmbătă, 18 iulie, la Giurgiu, deși construcția propriu-zisă era finalizată de mai multe săptămâni. 

Sculptura fusese amplasată încă din data de 27 martie în parcul Regina Maria din centrul municipiului Giurgiu, dar la acel moment nu fusese posibilă o ceremonie oficială de inaugurare întrucât era în vigoare starea de urgență.

La acțiunea de sâmbătă, 18 iulie, au participat mai multe persoane oficiale, în frunte cu primarul Nicolae Barbu şi cu prefectul Aneta Matei.

"Este o realizare infimă a administraţiei locale în comparaţie cu ccea ce Regina Maria a făcut pentru români şi pentru patria pe care a iubit-o mai presus de orice, plasând societatea noastră în tabăra învingătorilor, cu diplomaţie şi o ambiţie greu de clintit care au stârnit admiraţia marilor figuri politice ale secolului al XX-lea. Statuia pe care o dezvelim astăzi este opera sculptorului Constantin Ionescu, decizia acestui proiect de suflet a fost luată în anul Centenarului Marii Uniri (...) iar astăzi, la împlinirea a 82 de ani de trecerea Reginei Maria în eternitate, trăim un moment unic de mare bucurie pentru oraşul nostru", a declarat primarul Nicolae Barbu.

Regina Maria (1875-1938) a fost o prințesă de origine britanică, devenită soția Regelui Ferdinand - suveran al României între anii 1914 - 1927.

Comentarii

loading...