Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Direcția Județeană pentru Cultură Suceava

Foto: Direcția Județeană pentru Cultură Suceava

O veche familie domnească a donat statului un conac în județul Suceava

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunţat luni că a semnat actele notariale privind acceptarea donaţiei conacului Vârnav Liteanu, situat în județul Suceava.

Mihai Diac 0 comentarii

În fostul conac, intrat în proprietatea statului, ar urma să fie pus în funcțiune primul centru dedicat exclusiv formării de restauratori, a anunțat ministrul Culturii într-o postare pe Facebook.

"Mulţumesc moştenitorilor familiei Sturdza care au dorit ca acest monument istoric să intre în proprietatea statului. În acest fel, judeţul Suceava va deveni un nucleu pentru dezvoltarea şi consolidarea meseriilor implicate în protejarea patrimoniului arhitectural, dar şi la specializarea profesioniştilor din muzee şi instituţii de cercetare", a precizat ministrul Bogdan Gheorghiu.

 

Comentarii

loading...