Fosta dizidentă Doina Cornea a primit de ziua ei un buchet de flori din partea lui Tăriceanu

Fosta dizidentă a regimului comunist Doina Cornea a primit, miercuri, un buchet de flori de ziua de naştere, la împlinirea vârstei de 83 de ani, din partea fostului premier liberal Călin Popescu Tăriceanu, scrie

Rl online 0 comentarii

Fosta dizidentă a regimului comunist Doina Cornea a primit, miercuri, un buchet de flori de ziua de naştere, la împlinirea vârstei de 83 de ani, din partea fostului premier liberal Călin Popescu Tăriceanu, scrie Mediafax.

Tăriceanu a vizitat-o, miercuri după-amiază, pe Doina Cornea la domiciliul acesteia din Cluj-Napoca şi i-a urat "multă sănătate şi viaţă îndelungată".

"Am venit să o salut pe Doina Cornea de ziua sa de naştere ca un gest firesc, de respect, pe care îl arăt dânsei. O apreciez foarte mult pentru atitudinea ei curajoasă şi constantă de luptător anticomunist, de luptător pentru drepturile şi libertăţile individuale care sunt valori liberale, cu toate că doamna Cornea nu este membră a PNL, ci o susţinătoare a PNŢCD. M-am bucurat că am văzut-o şi că am putut să schimbăm câteva cuvinte în acest moment important, al campaniei electorale pentru locale. I-am urat multă sănătate şi viaţă îndelungată. Doamna Cornea s-a bucurat de florile primite, mai ales că erau de culoare violet, o culoare care îi place", a spus Tăriceanu.

Potrivit fostului premier, în cadrul întrevederii care a durat 15 minute, la care a fost prezent şi candidatul USL la Primăria Cluj-Napoca, Marius Nicoară, Doina Cornea i-a transmis acestuia încurajări pentru câştigarea alegerilor locale.

"A făcut o remarcă foarte simplă şi directă şi i-a spus lui Nicoară: «bănuiesc că nu ai emoţii şi că vei câştiga»", a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Fiul Doinei Cornea, Leontin Juhasz, a declarat, la rândul său, că starea de sănătate a mamei sale este "staţionară", după ce a suferit în septembrie 2008 un accident vascular cerebral.

"Şi-a petrecut ziua de naştere absolut firesc, nu a fost ceva special. A mai primit flori şi felicitări. A primit cu mare bucurie vizita domnului Tăriceanu, o leagă foarte multe amintiri de perioadele în care s-a întâlnit cu fostul premier, mai ales de perioada de guvernare Tăriceanu care a fost, de departe, cea mai bună a României", a afirmat Juhasz.

Doina Cornea s-a născut în 30 mai 1929 la Braşov.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...