16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăCulturăOpera Naţională Română din Iaşi are un nou manager interimar

Opera Naţională Română din Iaşi are un nou manager interimar

„Ca urmare a suspendării contractului de management al doamnei Beatrice Rancea, ministrul Culturii a numit un manager interimar la Opera Naţională Română din Iaşi. Această funcţie va fi ocupată de Florin-Daniel Şandru, fost secretar de stat – coordonator al Departamentului Centenar în subordinea Cancelariei prim-ministrului Guvernului României (2016 – 2017) şi fost director al revistei de cultură contemporană ‘Timpul'”, se precizează într-un comunicat al ministerului.

Potrivit ministrului Culturii, Opera Naţională Română din Iaşi are nevoie de un factor de echilibru în această perioadă „a grelelor încercări pentru instituţie”.

„Îmi doresc ca acest interimat să aducă un dialog mai bun între angajaţii Operei, dar şi o mai eficientă administrare a atribuţiilor manageriale. Noul manager interimar are experienţa necesară pentru a gestiona într-un timp destul de scurt provocările sesizate de cele 2 controale efectuate de către corpul de control la această instituţie şi să se asigure că, prin intermediul departamentului artistic, publicul ieşean, şi nu numai, se bucură de producţii culturale la cel mai înalt nivel”, a declarat Gheorghiu.

El a suspendat miercuri contractul de management al lui Beatrice Rancea, ca urmare a instituirii de către DIICOT a măsurii controlului judiciar asupra acesteia în dosarul în care este cercetată penal privind nereguli financiare la Opera din Iaşi cu un prejudiciu estimat la 5 milioane.

Ministerul Culturii a informat, totodată, că nu va organiza în acest moment un concurs de proiecte de management pentru Opera Naţională Română din Iaşi. „Beatrice Rancea, în calitate de persoană cercetată, beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, se precizează în comunicatul citat.

Florin – Daniel Şandru este profesor universitar doctor în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice şi Administrative a Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi şi a fost, în perioada 2017 – 2020, coordonatorul Programului Centenar al Primăriei Municipiului Iaşi, pentru realizarea căruia a primit “Meritul Academic”, din partea Academiei Române.

 

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

JT Grup Oil anunță lansarea unei oferte publice de vânzare inițială a 10.000.000 acțiuni ordinare noi emise în urma unei operațiuni de majorare a...

JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal privat de produse petroliere din România...
Ultima oră
Pe aceeași temă