4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăCulturăOrganizaţiil europene de film şi televiziune cer UE să ia măsuri de...

Organizaţiil europene de film şi televiziune cer UE să ia măsuri de sprijinire a celor două sectoare

Scrisoarea trimisă a fost semnată de 51 de organizaţii şi companii, între care alianţa producătorilor Pact, International Union of Cinemas (UNIC), Film Distributor’s Association, Premier League, La Liga, Europa Cinemas şi Independent Film & Television Alliance.

Miercuri după-amiază, miniştrii Culturii din statele membre UE vor avea o discuţie online despre impactul pandemiei de Covid-19 asupra sectoarelor de creaţie.

„Ne confruntăm cu o criză profundă pentru creaţie şi cultură în Europa, pentru afaceri şi pentru indivizi. Sectorul nostru stă în centrul culturii Europei şi e un contribuitor-cheie la economia europeană şi ocuparea forţei de muncă. Intervenţia imediată este, astfel, crucială şi cu adevărat strategică pentru ca unitatea europeană şi naţională să meargă mai departe”, se arată în scrisoare.

Semnatarii mai spun că, fără un angajament ferm din partea liderilor europeni şi naţionali, sectoarele audiovizual şi cinematografic din Europa nu se vor redresa în urma impactului fără precedent pe care îl are criza sanitară.

Organizaţiile au mai precizat că impactul negativ al pandemiei nu se va opri când activităţile curente vor fi reluate în societăţi, ci va continua pe termen mediu şi lung, având în vedere carcateristicile sectoarelor.

Ele susţin că este nevoie de un „sprijin financiar urgent”. „Criza în sectorul nostru va fi resimţită mult timp după încheierea perioadei de izolare”, se mai arată în scrisoare.

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă