15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăCulturăPeste 100 de evenimente culturale la Târgul de Carte și Muzică Libris...

Peste 100 de evenimente culturale la Târgul de Carte și Muzică Libris Brașov – ediția a XVI-a

 

Patru zile cu peste 100 de lansări de carte, concerte, recitaluri, expoziții, conferințe și mai mult de 40 de standuri expoziționale de carte din domenii precum: beletristică, dezvoltare personală, business, spiritualitate, hobby, cărți pentru copii sau volume de specialitate, sute  de edituri și zeci de mii de titluri prezente marchează cea de-a 16-a ediție a Târgului de Carte și Muzică Libris Brașov. Punctul culminant al evenimentului care va avea loc între 21 și 24 martie este acordarea Premiului Național pentru Literatură Libris.

Devenit tradiție, Târgul de Carte și Muzică Libris Brașov reunește și în acest an zeci de scriitori, muzicieni, artiști, oameni de cultură de la autori consacrați precum Aurora Liiceanu, Cristian Tudor Popescu, Sebastian Lăzăroiu, Adrian Lesenciuc, Daniela Șontică, Hanna Bota, Florina Ilis, Ion Mureșan, Chris Simion-Mercurian, Nicolae Băciuț, Mircea M. Ionescu, Cătălin Stanciu, Lucian Ciuchiță dar și la debut: Nicoleta Beraru, Monica Tonea, Daniela Anton, Cezara Zamfir, Viorica Nagacevschi; cărți pentru copii: Alexandra Wadhwani, Teodor Pascu, Luiza Potecă; cărți cu filon istoric semnate de Nicolae Pepene, Claudia Motea, Mihaela Simina; albume de artă: Ion Georgescu Muscel, Aurelia Mărginean Stoie.

În cadrul târgului va fi organizată mult așteptata conferinţă dedicată dezvoltării personale şi spirituale „Observă-ți mintea” susținută joi seara de Niculina Gheorghiță.

Unul dintre momentele cheie ale evenimentului este acordarea de către Libris.ro a Premiului Național pentru Literatură Libris. Evenimentul are loc în premieră la această ediție însă va deveni o tradiție. Astfel, anual, va fi selectat în baza unor criterii riguroase – și cu aportul Uniunii Scriitorilor din România – un autor român, care va primi un premiu în valoare de 5.000 de lei. Evenimentul va avea loc vineri, 22 martie, începând cu ora 18.00.

Tot vineri, 22 martie, începând cu ora 19.00 va avea loc Recitalul Extraordinar de poezie și jazz „Te-ai gândit vreodată?” cu actrița româno-canadiană Claudia Motea și Lucian Sabados.

Târgul de Carte și Muzică Libris este organizat de Asociația Libris Cultural la Aula Magna a Universității Transilvania (Bd. Iuliu Maniu, nr. 41A – Brașov) și este susținut de librăria online Libris.ro. Intrarea este liberă.

Mai multe detalii despre program și orarul complet al desfășurării evenimentelor aici:

http://libriscultural.ro/project/targul-international-de-carte-si-muzica-editia-16/

 

Despre Asociația Libris Cultural

O organizație centrată pe activități de management cultural care susține și gestionează inițiative și proiecte variate de anvergură națională și internațională, Asociația Libris Cultural este membru cu personalitate distinctă în Grupul LIBRIS care mai cuprinde librăria online Libris.ro cu cel mai mare depozit de carte din România, Librăria “Șt. O. Iosif” din centrul Brașovului, editura Libris Editorial și o casă de producții Libris.

Înființată în 2005 de o echipă cu experiență în editarea, promovarea cărții și a muzicii, care și-a valorificat experiența de peste 25 de ani în domeniu pentru a aduce mai aproape de public performanța și excelența în cultură, activitatea Asociației Libris Cultural a avut mereu în vedere conservarea și promovarea culturii, a tradițiilor artistice românești în țară și peste hotare la saloanele internaționale de carte de la Paris, Torino, Leipzig, Madrid, Beijing, precum și a tinerelor talente, apropierea noilor generații de literatură și muzică, punerea în valoare a identităților culturale locale.

 

Cele mai citite

Trafic blocat pe DN 6, în Bragadiru. Un motociclist a accidentat mortal un pieton

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, joi seara, pe DN 6, în localitatea Bragadiru din judeţul Ilfov, un motociclist a accidentat mortal un...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Trafic blocat pe DN 6, în Bragadiru. Un motociclist a accidentat mortal un pieton

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, joi seara, pe DN 6, în localitatea Bragadiru din judeţul Ilfov, un motociclist a accidentat mortal un...
Ultima oră
Pe aceeași temă