Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

„Plastic“ deschide stagiunea la ARCUB

„Plastic“ deschide stagiunea la ARCUB

În stagiunea 2018-2019, Primăria Capitalei, prin ARCUB, îi așteaptă pe iubitorii de teatru la spectacole pentru toate gusturile, în care pot fi urmărite și trăite povești despre iubire și universul intim al femeilor.

Maria Capelos 0 comentarii

În „Am iubit, am purtat, am pierdut” putem vedea tristeți, dar și umorul condiției artiștilor de aici și de pretutindeni, în „Artists Talk” - atmosfera boemă a epocii interbelice, în „Idolul și Ion Anapoda” - nebunia și gingășia unui suflet chinuit, în „Însemnările unui nebun” - nedrep­tățile istoriei și avata­rurile celor doi actori evrei din „Schneider și Schuster”, dar și neliniștile omului modern în „Plastic”.

Primul spectacol programat al acestei stagiuni este „Plastic”, de Marius von Mayenburg, în regia lui Theodor-Cristian Popescu, și se va juca în data de 11 septembrie, la Sala Mare. Așa cum declară regizorul, „Plastic” este o satiră ce trage din toate pozițiile în toate direcțiile. Viața unor oameni bine intenționați din clasa mijlocie, acest acvariu frumos/kitschos, pare un tăvălug ce nivelează, fără să vrea, orice relație ce ar trebui, în teorie, să funcționeze. Căci ei au renunțat la orice raport de forță în familie, în profesie, în artă. Iar această condiție duce la întrebări complexe de felul: „E omul capabil să-și creeze un mediu funcțional, nedestructiv? De ce nu merge nimic din ceea ce încercăm decât parțial, chinuit, ridicol?”.

Teme contemporane

În producția de la ARCUB, regizorul decupează atent, într-un decor inedit și elegant realizat de scenografa Velica Panduru, teme contemporane, dozând eficient impactul fiecărei noi scene asupra publicului. Muzica semnată de Lucian Ban, pianistul newyorkez de ori­gine română, punctează fin trecerile personajelor de la o stare la alta, urmărind gradual transformarea unei lumi realiste într-o instalație artistică atipică.

„Plastic” îi are în distribuție pe Ioana Mărcoiu, una dintre cele mai apreciate actrițe ale noii generații, care a câștigat premiul pentru cea mai bună actriţă pentru rolul Vilma din „Nefericiţii”, în regia Zsuzsannei Kovacs, și pe Bogdan Dumitrache, cunos­cut publicului din filmul „Poziția copilului”, de Călin Peter Netzer, și câștigător al titlului de „Cel mai bun actor” la Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian 2017, pentru rolul din „Pororoca” de Constantin Popescu. Distribuția este completată de Cristina Toma (Premiul Criticii pentru cel mai bun debut, în „Privește înapoi cu mânie”, 1996), Istvan Teglas („Între noi totul e bine”, de Radu Afrim, TNB, „Hedwig and The Angry Inch”, la Point) și tânărul actor Ciprian Ni­cula, care s-a făcut remarcat odată cu spectacolul „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii” de Bobi Pricop, la TNB.

Cu „Plastic”, pe textul scris de Marius von Mayenburg în 2015, Theodor-Cristian Popescu este la a șasea montare a textelor dramaturgului german, după „Perplex”, la Teatrul Clasic din Arad, „Martiri și Piatra”, la Târgul Mureș, „Urâtul”, la Teatrul German din Timișoara, „Chip de foc”, la Teatrul Prospero din Montréal. 

Citește totul despre:

#teatru #lazi

Comentarii

loading...