15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăCulturăPremieră în teatru: prima transmisiune live a unui spectacol-lectură în variantă 360°

Premieră în teatru: prima transmisiune live a unui spectacol-lectură în variantă 360°

Spectacolul „Moartea bate la ușă”, pe un text de Woody Allen, îi are în distribuție pe marii actori Maia Morgenstern și Mircea Rusu, într-o adaptare scenică gândită și realizată de Florin Ghioca.

Cei doi actori au avut numeroase colaborări în spectacole de-a lungul vremii, cele mai recente fiind în „Vizita bătrânei doamne” de la Teatrul Național din București (regia Alexander Morfov) și în „Amantul”, la Teatrul Evreiesc de Stat, în regia regretatului Vlad Stănescu.

Cei doi actori vor intra în lumea umorului fin al cunoscutului actor, regizor și scenarist american, iar cei care vor urmări reprezentația live vor avea parte de o experiență inedită: practic, spectatorul va fi în mijlocul acțiunii și va putea să urmărească tot ce se întâmplă în încăpere, prin intermediul unei camere video 360°, montată chiar în centrul spațiului de joc.

„Experiența pentru spectatori va fi incredibilă, pentru că se vor afla la un metru de actori și îi vor putea urmări oriunde se duc aceștia. Practic, culisele dispar, iar protagoniștii se vor afla față în față, cu publicul „interpus” la mijloc. Nu este un simplu spectacol-lectură, este mult mai mult de-atât. Va fi o experiență inedită pentru noi toți, un pas înainte făcut de teatru în această perioadă de pandemie pentru a fi mai aproape de public, dar și un alt mod de a ne raporta la actul teatral, într-un 2020 atât de afectat de coronavirus. Dedic acest spectacol memoriei lui Vlad Stănescu, un om de teatru deosebit și foarte drag, care ne-a părăsit anul acesta, în martie.”, declară regizorul spectacolului, Florin Ghioca.

„Moartea bate la ușă” este cel de-al treilea spectacol montat de Florin Ghioca, după „Cântec despre mine” și „O zi cu Nichita”, ambele pe scena Sălii Studio „Euphorion” de la Teatrul Național din Cluj.

Spectacolul „Moartea bate la ușă” va putea fi urmărit pe site-ul FNT, fiind accesibil până pe 1 decembrie, ora 16:00.

Cele mai citite

Doliu în baschetul românesc. S-a stins din viață fostul mare jucător și antrenor Horațiu Giurgiu

În această dimineață, cu puțin timp înainte de a împlini vârsta de 86 de ani, s-a stins din viață una dintre legendele baschetului românesc,...

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...
Ultima oră
Pe aceeași temă