Premieră în teatru: prima transmisiune live a unui spectacol-lectură în variantă 360°

Premieră în teatru: prima transmisiune live a unui spectacol-lectură în variantă 360°

Festivalul Național de Teatru, transmis în ediție online, aduce o premieră în teatrul românesc, o transmisiune live a unui spectacol-lectură în variantă 360°, cu Maia Morgenstern și Mircea Rusu.

Petronel Tudor 0 comentarii

Spectacolul „Moartea bate la ușă", pe un text de Woody Allen, îi are în distribuție pe marii actori Maia Morgenstern și Mircea Rusu, într-o adaptare scenică gândită și realizată de Florin Ghioca.

Cei doi actori au avut numeroase colaborări în spectacole de-a lungul vremii, cele mai recente fiind în „Vizita bătrânei doamne" de la Teatrul Național din București (regia Alexander Morfov) și în „Amantul", la Teatrul Evreiesc de Stat, în regia regretatului Vlad Stănescu.

Cei doi actori vor intra în lumea umorului fin al cunoscutului actor, regizor și scenarist american, iar cei care vor urmări reprezentația live vor avea parte de o experiență inedită: practic, spectatorul va fi în mijlocul acțiunii și va putea să urmărească tot ce se întâmplă în încăpere, prin intermediul unei camere video 360°, montată chiar în centrul spațiului de joc.

„Experiența pentru spectatori va fi incredibilă, pentru că se vor afla la un metru de actori și îi vor putea urmări oriunde se duc aceștia. Practic, culisele dispar, iar protagoniștii se vor afla față în față, cu publicul „interpus" la mijloc. Nu este un simplu spectacol-lectură, este mult mai mult de-atât. Va fi o experiență inedită pentru noi toți, un pas înainte făcut de teatru în această perioadă de pandemie pentru a fi mai aproape de public, dar și un alt mod de a ne raporta la actul teatral, într-un 2020 atât de afectat de coronavirus. Dedic acest spectacol memoriei lui Vlad Stănescu, un om de teatru deosebit și foarte drag, care ne-a părăsit anul acesta, în martie.”, declară regizorul spectacolului, Florin Ghioca.

„Moartea bate la ușă" este cel de-al treilea spectacol montat de Florin Ghioca, după „Cântec despre mine" și „O zi cu Nichita", ambele pe scena Sălii Studio „Euphorion" de la Teatrul Național din Cluj.

Spectacolul „Moartea bate la ușă" va putea fi urmărit pe site-ul FNT, fiind accesibil până pe 1 decembrie, ora 16:00.

Comentarii

loading...