Prințul Sturdza, unul dintre ultimii aristocrați români, va fi înmormântat la Iași

Prințul Sturdza, unul dintre ultimii aristocrați români, va fi înmormântat la Iași

Prințul Mihai Dimitrie Sturdza se întoarce acasă, iar ultimul său drum îl va aduce la Iași.

Mihai Diac 0 comentarii

Prințul Mihai Dimitrie Sturdza, descendentul unei vechi familii de boieri români, va fi înmormântat la Iași, anunță un comunicat difuzat, luni, de familia prințului Sturdza.

Mihai Dimitrie Sturdza a murit la Paris, la vârsta de 85 de ani. Slujba de înmormântare se va desfășura sâmbătă, 20 iunie 2020, la Biserica Sfântul Nicolae Domnesc din Iași.

"Funeraliile se vor desfășura în condiții speciale, adaptate vremurilor pe care le traversăm. Va fi respectată distanța socială și recomandăm tuturor celor prezenți să poarte mască de protecție", precizează comunicatul transmis de familia prințului Sturdza.

Familia îndoliată precizează că ar dori ca, în loc să aducă flori, persoanele care vor să asiste la înmormântare să direcționeze o anumită sumă de bani către asociațiile care se ocupă de susținerea copiilor defavorizați, cum ar fi, de exemplu, Asociația „Glasul Vieții”.

Istoric de vocaţie, Mihai Dimitrie Sturdza a semnat opere impresionante, acoperind domenii precum heraldica, genealogia, istoria familiilor nobiliare din sud-estul Europei, statutul internaţional al Ţărilor Române, relaţiile româno-ruse și istoria culturii.

Comentarii

loading...