21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăCulturăPtemieră la Muzeul Municipiului București: din 1 decembrie - Olimpiada de Benzi...

Ptemieră la Muzeul Municipiului București: din 1 decembrie – Olimpiada de Benzi Desenate

Vizitatorii vor avea astfel ocazia să vadă lucrările câştigătorilor, desene deosebite care s-au remarcat în cadrul competiţiei ce s-a derulat pe parcursul acestui an. Pentru a respecta măsurile sanitare dispuse de autorităţile de sănătate publică, vernisajul şi gala de premiere se vor transmite online marţi, 1 decembrie 2020, ora 10:00, pe paginile de Facebook: Olimpiada de benzi desenate şi Casa Filipescu-Cesianu.

Spiritul Olimpic merge înainte chiar şi într-un an atipic în care Jocurile Olimpice au fost amânate. La 100 de ani de la prima prezentare oficială a steagului olimpic, autorul şi profesorul de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu a propus marcarea acestui moment istoric prin iniţierea primei ediţii a Olimpiadei de Benzi Desenate, un concurs naţional de benzi desenate, de promovare a spiritului olimpic şi conştientizare a valorilor culturale naţionale, europene şi internaţionale în rândul elevilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal. Proiectul se desfăşoară sub egida Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, în parteneriat cu Academia Olimpică – filiala Caraş Severin şi Muzeul Municipiului Bucureşti.

Cu sprijinul Bibliotecii Judeţene “George Bariţiu” Braşov prin Centrul de excelenţă pentru copii şi tineret, bibliotecile publice şi şcolare din întreaga ţară s-au alăturat proiectului, iar în perioada martie – noiembrie 2020 au invitat elevii pasionaţi de cea de a 9-a artă să se înscrie în concurs şi să participe la întâlniri în cadrul bibliotecilor sau la ateliere online, pentru a realiza lucrări de bandă desenată cu tema: “100 de ani de la prima prezentare oficială a steagului olimpic”.

Muzeul Municipiului Bucureşti organizează, începând din anul 2014, alături de managerul muzeului dr. Adrian Majuru şi autorul de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu – la Casa Filipescu-Cesianu şi Palatul Suţu din structura MMB – expoziţii BD, saloane de bandă desenată, ateliere şi conferinţe de bandă desenată pentru copii şi adulţi. Muzeul Municipiului Bucureşti este primul muzeu din ţară care are integrată banda desenată în expoziţia de bază şi publică periodic cataloage şi albume de bandă desenată precum şi romane grafice.

Expoziţia “Olimpiada de benzi desenate” se va putea vizita gratuit şi va rămâne deschisă la Casa Filipescu-Cesianu până pe data de 31 ianuarie 2021.

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă