9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăCulturăPuterea Umbrei: o carte cu dezvaluiri incendiare si istorii din lumea informatiilor...

Puterea Umbrei: o carte cu dezvaluiri incendiare si istorii din lumea informatiilor secrete

Printre aceste carti se regasesc de obicei si cele considerate mai ,,greu de digerat”, controversate, carti cu dezvaluiri in exclusivitate despre subiecte de interes general. Mai mult ca sigur ai citit cel putin o data o astfel de carte si ti-ai dori sa descoperi si altele.

Din fericire, avem pentru tine o recomandare de carte cu dezvaluiri incendiare si istorii din lumea informatiilor secrete: Puterea Umbrei, de Aurel Rogojan, Dan Andronic. Este o carte asteptata de catre multe persoane, in special de catre pasionatii acestui subiect. La prima vedere, ar putea parea o carte incomoda, insa iti garantam ca la finalul ei, vei ramane cu unele informatii pe care poate ai fi vrut sa le afli mai devreme.

Cartea are 742 de pagini si este publicata de catre Editura Proema. Prefata acestei carti este scrisa de catre analistul politic Ion Cristoiu, iar postfata de catre jurnalistul Mirel Curea. Subiectele abordate in aceasta carte pot fi impartite in urmatoarele categorii: informatii despre Securitate, spionajul strain (din Vest, Est si de pe teritoriul Romaniei) inainte si dupa decembrie 1989, relatia dintre Securitate si Puterea Politica din perioada comunismului, Lovitura de Stat din decembrie 1989 si despre S.R.I. si relatiile politice din perioada postdecembrista, pana la mandatul lui Traian Basescu.

Dupa cum poti observa, cartea include subiecte destul de dificil de abordat, insa informatiile sunt prezentate intr-o maniera facila, astfel incat oricine o va citi sa poata intelege exact cum s-au intamplat unele evenimente. Mai mult ca sigur persoanele care au trait in perioada comunismului vor intelege mai bine aceasta carte, insa nici tinerii nu ar trebui sa o ocoleasca, fiind vorba despre subiecte care au influentat mai mult sau mai putin evolutia tarii noastre.

Cartea este de fapt transcrierea unui dialog dintre jurnalistul specializat in Servicii Secrete Dan Andronic si Generalul Aurel Rogojan, membru de baza al Serviciului Roman de Informatii in perioada 1990-2006 (practic, de la infiintarea Serviciului). Acesta a ocupat functii importante in domeniul Securitatii in perioada comunista, aflandu-se la comanda Serviciului Independent Secretariat-Juridic al D.S.S. Astfel, cartea contine informatii concise si corecte despre rolul pe care l-a jucat Securitatea si despre influenta acesteia in politica si nu numai.

Asa cum este de asteptat, informatiile prezentate in aceasta carte sunt doar o mica parte din ceea ce se stie despre Serviciile Secrete atat in perioada comunista, dar si in perioada post-decembrista. Insa, este si normal sa fie asa, pentru a mentine un echilibru si pentru ca anumite informatii nu sunt de interes pentru public (unele nu sunt stiute nici macar de catre cei care au lucrat in aceste structuri). Important este ca oamenii sa inteleaga anumite evenimente pe baza informatiilor ce pot fi date publicitatii, de la persoanele direct implicate. Iar cartea Puterea Umbrei este unul dintre cele mai bune exemple in acest sens.

O poti comanda dintr-o librarie online si chiar iti recomandam sa o citesti, mai ales daca esti pasionat de acest subiect!

Cele mai citite

Trafic de droguri la Brașov. DIICOT a reținut doi inculpați

La data de 25 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea...

Arnold Schwarzenegger, în vârstă de 76 de ani, se recuperează după operație. Actorul a primit un stimulator cardiac

Arnold Schwarzenegger, în vârstă de 76 de ani, a fost operat. El a primit un stimulator cardiac, după ce a suferit anterior trei operații...

București, pe locul trei în topul orașelor cu cele mai accesibile locuințe din Europa, după Bruxelles și Sofia

Surpriză! Bucureștiul se află printre orașele europene cu cele mai accesibile locuințe, conform unui studiu recent. Clasamentul se bazează exclusiv pe prețul mediu pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă