12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăCulturăRegina Maria a Romaniei ajunge în Presa din Marea Britanie

Regina Maria a Romaniei ajunge în Presa din Marea Britanie

Seria de promovare internaţională „Who Is Romania” a britanicei Tessa Dunlop lansează episodul 12 despre Regina Maria. Episodul va fi lansa pe 16 octombrie și se va difuza săptămînal până pe 20 noiembrie.

La 145 de ani de la nașterea Reginei Maria, România este în centrul atenției presei din Regatul Unit printr-un nou episod, prezentat de renumita jurnalistă și doctor în istorie, Tessa Dunlop.

„Dacă astăzi credem că avem nevoie de mai multe femei lider, închipuiți-vă cum era să fii femeie acum mai mult de un secol. Trebuia să fii extraordinară sau extraordinar de norocoasă pentru a te face remarcată. Iată o prințesă britanică ce a devenit regina României și s-a făcut cunoscută în Primul Război Mondial”, astfel începe istoricul Tessa Dunlop cel de-al doilea episod dedicat Reginei Maria a României.

Regina Maria a României, o „maestră a propagandei”, a avut capacitatea de a-i convinge pe oameni că este „regina unei țări mici”, dar și curajul de a-i răspunde regelui Angliei: „N-am eu sânge britanic în vene?”. Maria a reprezentat România la Conferința de Pace de la Paris din 1919, fiind una dintre puținele femei participante la tratativele de pace, într-o lume a politicii mondiale, dominată de bărbați.

Descoperiți o filă de istorie, prezentată într-un format inovator, urmărind paginile de social media:

Facebook: @TessaDunlop, @RCILondon

 Youtube: Tessa Dunlop

 “Who is Romania“ este scrisă și prezentată de Tessa Dunlop, doctor în istorie și personalitate media britanică. Pasionată de România și specialistă în relațiile româno-britanice ale începutului de secol XX, Tessa vorbește românește și este autoarea lucrărilor „The Bletchley Girls” și „The Century Girls” și câștigătoare a numeroase premii pentru producția BBC „Coast”. A venit pentru prima dată în România în 1992, ca voluntar într-un orfelinat și acum are propria sa familie română. Este considerată o adevărată ambasadoare informală a României.

Tessa Dunlop: „A fost o plăcere enormă pentru mine să prezint evenimente și personalități istorice ale unei țări care este atât de des înțeleasă greșit în Vest. Sper că aceste filmulețe vor oferi povestea și particularitățile unui popor remarcabil”.

Seria “Who is Romania“ este produsă de Storytailors, casă de producție internațională fondată de un român, Paul Andrei Lungu, care acoperă peste 40 de țări. Seria beneficiază de suportul Institutului Cultural Român şi de o serie de contribuţii constând în materiale de arhivă din partea unor instituţii precum Centrul Naţional al Cinematografiei sau MNIR, precum și sprijinul media al Fundației România Pretutindeni.

 

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă