12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăCulturăRegizorul Xavier Dolan îşi va prezenta noua operă la Festivalul de...

Regizorul Xavier Dolan îşi va prezenta noua operă la Festivalul de Film de la Toronto

“The death and life of John F. Donovan”, considerat ca cel mai ambiţios lungmetraj în prezent, va fi proiectat în categoria  “Special presentations” a festivalului care are loc între 6 şi 16 septembrie, în metropola canadiană. 

“Suntem onoraţi să-l prezentăm în premieră mondială la Toronto”, a spus directorul artistic al festivalului, Cameron Bailey. “În doar câţiva ani, Xavier Dolan a sedus cinefilii din lumea întreagă prin viziunea personală (…) Această viziune şi talentul său remarcabil de cineast se regăsesc din plin în noua sa operă”. 

Filmul, în care joacă Susan Sarandon şi Kit Harington, spune povestea unui tânăr actor care rememorează corespondenţa cu o fostă vedetă americană de televiziune cu un deceniu mai devreme şi consecinţele pe care această relaţie epistolară le are asupra vieţii sale. 

Xavier Dolan, mai degrabă obişnuit să îşi prezinte filmele la festivalul de la Cannes, nu a putut să arate pelicula pe Croazetă anul acesta pentru că montajul nu a fost finalizat la timp. 

Tânărul realizator a anunţat în februarie că a eliminat din scenariu personajul negativ jucat de actriţa americană Jessica Chastain, pentru că era introdus prost în poveste. 

Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Economia UE va suferi dacă va intra într-o „cursă a subvențiilor” cu SUA și China

Economia Uniunii Europene va fi afectată dacă va intra într-o ”cursă a subvențiilor” cu Statele Unite(SUA) și China, avertizează un oficial din cadrul Fondului...

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...
Ultima oră
Pe aceeași temă