Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Salonului Internațional de Carte Bookfest, ce se va desfășura în perioada 30 mai-3 iunie, la Romexpo, în Pavilionul B2, aduce la București SUA ca invitat de onoare

Salonului Internațional de Carte Bookfest, ce se va desfășura în perioada 30 mai-3 iunie, la Romexpo, în Pavilionul B2, aduce la București SUA ca invitat de onoare

Rețea online pentru vânzarea de copyright-uri. Editori din Lituania și Valencia, la Bookfest 2018

Ediția din 2018 a Salonului Internațional de Carte Bookfest, ce se va desfășura în perioada 30 mai-3 iunie la Romexpo, în Pavilionul B2, aduce la București SUA ca invitat de onoare, dar și editori din Lituania și Regiunea Valencia.

Maria Capelos 0 comentarii

Ediția din 2018 a Salonului Internațional de Carte Bookfest, ce se va desfășura în perioada 30 mai-3 iunie la Romexpo, în Pavilionul B2, aduce la București SUA ca invitat de onoare, dar și editori din Lituania și Regiunea Valencia.

Întâlnirile oaspeților străini cu profesioniștii cărții din România de la Bookfest 2018 sunt parte a unui proiect european, PUBCOOP, al cărui partener român este Asociația Editorilor din România.

PUBCOOP își propune realizarea de colaborări pe termen lung între editorii din cele trei țări, în ceea ce privește vânzarea de drepturi de autor, promovarea cărților și a autorilor, precum și dezvoltarea unei rețele online dedicate vânzării de copyright-uri

Peste 20 de editori din Lituania și Regiunea Valencia sosesc săptămâna viitoare la București, pentru o serie de evenimente care au loc în cadrul celei de a XIII-a ediții a Salonului Internațional de Carte Bookfest.

Vizita oaspeților străini, reprezentanți ai două importante asociații de editori – Associació d’Editors del País Valencià (AEPV) și Lietuvos leidėjų asociacija (LLA) –, este parte a unui proiect european inițiat în urmă cu doi ani și al cărui partener român este Asociația Editorilor din România.

PUBCOOP este o platformă de cooperare europeană susținută prin programul „Europa Creativă” care își propune să sprijine editurile din cele trei spații culturale – Regiunea Valencia, Lituania și România –, în competiția internațională cu editorii din țările cu o bogată tradiție a pieței de carte și cu o putere financiară ridicată.

„Vizita unei atât de consistente delegații de editori străini la Bookfest trebuie privită ca un semn de normalitate, deși este o premieră: Bookfest trebuie să își dezvolte și o componentă de tranzacționare de drepturi, de discuții profesionale, și în aceeași cheie trebuie citite și celelalte evenimente pentru profesioniști din program sau amplasarea, tot în premieră, a unui stand al Agenților Literari la această ediție Bookfest 2018”, a declarat Mihai Mitrică, directorul Asociației Editorilor din România.

Vizita editorilor din rețeaua PUBCOOP la Bookfest începe în prima zi de târg cu o conferință internațională pe tema educației la care va lua parte și E.S. Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România.

Agenda include apoi mai multe întâlniri profesionale între oaspeții străini și profesioniști ai pieței de carte din România. Înainte de Boookfest 2018, editorii din Regiunea Valencia, Lituania și România au mai avut o serie de întâlniri în 2017, în cadrul târgurilor internaționale de carte de la Frankfurt, Paris și Villnius.

Toate aceste reuniuni ale editorilor din Regiunea Valencia, Lituania și România își propun să pună bazele unor colaborări pe termen lung în ceea ce privește vânzarea de drepturi de autor, promovarea cărților și a autorilor, precum și dezvoltarea de rețele online dedicate profesionalizării angajaților din sfera publishingului din cele trei țări. Cooperarea editorilor din cele trei teriorii se va concretiza și prin consolidarea unui portal online dedicat vânzării și achiziționării de copyright-uri: literarymarket.ro.

 

Comentarii

loading...