13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăCulturăRitual cu scandal în Nepal. Hindușii sacrifică mii de animale

Ritual cu scandal în Nepal. Hindușii sacrifică mii de animale

Pentru acest eveniment, cunoscut sub numele de “festivalul Gadhimai”, credincioşi din India şi Nepal s-au adunat în templul cu acelaşi nume pentru a sacrifica bivoli, capre, pui, porci şi şoareci albi, a declarat Ramchandra Shah, un organizator al acestei manifestări cu durata de două zile.

Circa 7.000 de bivoli vor fi ucişi marţi, urmând ca sacrificarea acestora să fie urmată de uciderea a zeci de mii de capre, pui şi porci.

Desfăşurat o dată la cinci ani, festivalul este descris ca unul dintre cele mai mari evenimente de sacrificare ritualică a animalelor din lume.

Unul dintre aceşti credincioşi prezenţi la Gadhimai, un fermier de 40 de ani pe nume Bishweshwar, a călătorit patru ore dintr-un district din apropiere la templu pentru a aduce ofrandă o capră. “I-am promis zeiţei că voi sacrifica o capră dacă dorinţa mea va fi îndeplinită”, a povestit el pentru DPA.

Potrivit activiştilor pentru drepturile animalelor, care au protestat şi în acest an împotriva acestei sacrificări în masă, numărul animalelor ucise în cadrul acestui festival a scăzut de la 500.000 în 2009 la circa 30.000 în 2015.

Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă