11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăCulturăScriitorul francez Gabriel Matzneff va fi judecat pentru "promovarea" pedofiliei

Scriitorul francez Gabriel Matzneff va fi judecat pentru “promovarea” pedofiliei

Scriitorul a fost citat de Asociaţia de prevenire a pedofiliei Ange Bleu. 

 

Această procedură permite unei victime să citeze direct presupusul autor în faţa tribunalului, fără ca o anchetă prealabilă să fie finalizată.  Victima este cea care poate aduna dovezile cu privire la faptele de care este acuzat. 

 

În citaţie, Asociaţia a prezentat trei articole apărute din decembrie 2019 până în ianuarie 2020, în săptămânalele L’Obs şi L’Express, precum şi în cotidianul Le Parisien, în care scriitorul este acuzat că “a promovat pedofila” şi de “infracţiunea de viol în stare agravantă”,  referindu-se şi la relaţia sa cu Vanessa Springora. 

 

Atracţia pretinsă a lui Gabriel Matzneff a publicat la începutul lunii ianuarie o care, “Le consentement”, în care ea îl acuză pe scriitor de relaţii sexuale cu minori. 

 

Chiar dacă acuzaţiile aduse de Springola nu vor putea fi folosite pentru deschiderea unui dosar penal pe numele scriitorului, din cauza termenului de prescripţie care a trecut, Procuratura va căuta alte posibile victime în Franţa şi în străinătate.

 

Potrivit legii franceze, orice act sexual întreţinut de un adult cu un minor cu vârstă mai mică de 15 ani poate fi judecat ca infracţiune sexuală.

 

Editura franceză Gallimard a anunţat că opreşte vânzarea tuturor cărţilor lui Matzneff. Este pentru prima dată în 140 de ani de existenţă când Gallimard ia o astfel de decizie.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă