8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăCulturăSe diminuează bugetul european pentru cultură. Eurodeputații sunt revoltați

Se diminuează bugetul european pentru cultură. Eurodeputații sunt revoltați

Propunerile făcute de Comisia Europeană pentru bugetul perioadei 2021 – 2027 nu sunt pe placul eurodeputaților și sunt considerate drept „inacceptabile.” Într-o dezbatere care a avut loc luni în cadrul Comitetului pentru Cultură și Educație cu Comisia, toți eurodeputații au făcut referire la reducerile din propunerea revizuită de CFM (CFM: cadrul financiar multianual) pentru cultura și educația UE, subliniind că aceste sectoare au fost îndeosebi epuizate de criza COVID-19 și au nevoie de sprijin sporit pentru a se recupera.

„Nu susținem propunerea Comisiei! Corpul de solidaritate va oferi tinerilor mai puține oportunități – full-stop. „Europa creativă” va sprijini mai puțini artiști și mai puțini creatori – full-stop. Pentru Erasmus +, putem să ne luăm la revedere în scopul de a ajunge la 12 milioane de participanți – pentru că nu suntem pregătiți să oferim tuturor schimburi de calitate inferioară, pe termen scurt, doar pentru a crește numerele.”, a declarat Sabine Verheyen (foto), președintele Comitetului pentru Cultură și Educație, la începerea dezbaterilor.

Potrivit cifrelor înainte de Comisia Europeană propunerea revizuită din mai 2020 prezintă o reducere de 20% la Fondul european de solidaritate, o reducere de 13% la Creative Europe și o reducere de 7% în Erasmus +.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă