Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sibiu: Primul film horror din istorie, ”Studentul din Praga”, la Festivalul ”Lună Plină”

Sibiu: Primul film horror din istorie, ”Studentul din Praga”, la Festivalul ”Lună Plină”

Cinefilii au ocazia să vadă, sâmbătă seara, primul film horror din istorie, "Studentul din Praga", proiectat la Festivalul "Lună Plină" care începe joi, în comuna Biertan, au anunţat organizatorii evenimentului.

Rl online 0 comentarii

Spectatorii vor avea ocazia să discute despre peliculă cu cunoscutul critic de film, Margareta Nistor, prezentă la proiecţie.

"Studentul din Praga" este considerat de organizatorii festivalului de la Biertan "episodul pilot al genului horror". Cunoscut şi sub numele "Târg cu Satana", filmul în regia lui Paul Wegener şi Stellan Rye spune povestea unui tânăr student îndrăgostit fără speranţă de o frumoasă contesă, care face un târg cu un vrăjitor şi ajunge astfel să îşi piardă propria reflexie. Proiecţia va fi acompaniată live de muzica originală a CelloFun şi pasaje din Alfred de Musset citite de Irina Margareta Nistor.

"O poveste obsedantă, sentimentală şi, fireşte, stranie semnată de un maestru al genului, genialul Edgar Allan Poe, care a fascinat cineaştii şi i-a scăpat de uitare chiar şi după aproape un secol", spune Irina Margareta Nistor despre film.

" 'Studentul din Praga' este un film german din 1913, restaurat în 2013. Scenariul se bazează pe trei surse literare: povestirea 'William Wilson' de Edgar Allan Poe, poezia 'Nuit de décembre' de Alfred de Musset şi piesa 'Faust' de Johann Wolfgang von Goethe. Filmul a avut, tot în perioada Marelui Mut, un remake german (1926), în regia lui Henrik Galeen, sub acelaşi titlu, cu versiunea engleză 'The Man Who Cheated Life'. Alte remake-uri sonore au fost produse în 1935 şi 2004. Versiunea iniţială este considerată drept un cumul de premiere: primul film independent, primul film de autor, primul film de artă şi primul film horror din istoria cinematografului", se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul festivalului.

Cinefilii se vor putea delecta cu 42 de filme, lungmetraje şi scurtmetraje, de groază, de joi până duminică, la Festivalul "Lună Plină" de la Biertan.

Comentarii

loading...