13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăCulturăSpectacol de teatru inedit în Planetariul din Constanța. De la Shakespeare la...

Spectacol de teatru inedit în Planetariul din Constanța. De la Shakespeare la Star Wars

Este vorba despre „Star Crush”, un spectacol care cuprinde elemente adaptate din piesele de teatru „Steaua fără nume” (Mihail Sebastian) și „Visul unei nopți de vară” (William Shakespeare), din poezia „Luceafărul” (Mihai Eminescu), din filmul „Star Wars” și din jocul video „Starcraft”.

Întregul fir epic este special conceput pentru desfășurarea spectacolului în Planetariul Constanța, folosind în sprijinul jocului actorilor elemente sonore și muzicale de mare impact (sala Planetariului asigură o acustică impecabilă), precum și spectaculoasele proiecții 3D realizate în cupola Planetariului, imagini care dezvăluie tainele Universului şi ale sistemului nostru solar: stele, planete, luna, constelații, constelații zodiacale, comete, meteori, formarea anotimpurilor, echinocții și solstiții, eclipse de soare și de lună.

 

Regia și scenariul aparțin Danei Trifan Enache. Din distribuție fac parte Georgiana Mazilescu, Lana Moscaliuc/Nicoleta Zghibarță, Georgiana Rusu și Alexandru Medveghi. Scenariul este semnat de Cristiana Bojte Keresztes, iar ilustrația muzicală îi aparține lui Adrian Mihai.

„Prima dată când am intrat în sala planetariului am constatat că noi, ca actori, nu avem parte de o astfel e experiență. Este cu totul altceva, începând de la acustică până la faptul că suntem una cu publicul, nu mai suntem despărțiți de scenă”, a declarat Georgiana Rusu, manager de proiect și actriță.

 În total, vor fi organizate 12 reprezentații ale spectacolului, la Planetariul Constanța, de la ora 19.00, în următoarele zile: 19, 20, 21 septembrie, 17, 18, 19, 26, 27, 28, 31 octombrie, 1 și 3 noiembrie 2018.

Intrarea este gratuită în limita locurilor disponibile (60 de locuri).

Proiectul este finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național, în cadrul ariei tematice „Artele spectacolului – Teatru”. Bugetul total este de 89.000 de lei, din care 80.000 lei reprezintă finanțarea AFCN și 9.000 de lei este contribuția proprie a Rusu I Georgiana PFA. Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța este partener în acest proiect.

 

Cele mai citite

Doliu în baschetul românesc. S-a stins din viață fostul mare jucător și antrenor Horațiu Giurgiu

În această dimineață, cu puțin timp înainte de a împlini vârsta de 86 de ani, s-a stins din viață una dintre legendele baschetului românesc,...

Trafic blocat pe DN 6, în Bragadiru. Un motociclist a accidentat mortal un pieton

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, joi seara, pe DN 6, în localitatea Bragadiru din judeţul Ilfov, un motociclist a accidentat mortal un...

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă