6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăCulturăSpectacolul „Orchestra Titanic”, marele câştigător al Festivalului de Dramaturgie Contemporană

Spectacolul „Orchestra Titanic”, marele câştigător al Festivalului de Dramaturgie Contemporană

La ediţia de anul acesta a festivalului, care a avut loc la Teatrul „Sică Alexandrescu”, cel mai bun actor a fost desemnat Richard Bovnoczki, interpretul lui Doko din acelaşi spectacol care a avut premiera în ianuarie 2018.

„Orchestra Titanic” este o comedie filozofică şi absurdă despre dorinţa de evadare în iluzie. Autorul bulgar sondează fenomenul migraţiei prin intermediul istoriilor a patru indivizi săraci, asaltaţi de marea iluzie a unei alte lumi, mai binevoitoare.

În cazul spectacolului TNB, aceste premii se adaugă celor primite în urmă cu un an la Festivalul Internaţional al Teatrului de Studio şi de Forme Noi – cel mai bun spectacol, cea mai bună regie (Felix Alexa), cea mai bună scenografie (Andrada Chiriac) şi cei mai buni actori (ex-aequo – Claudiu Bleonţ, pentru rolul Harry, şi Richard Bovnoczki, pentru rolul Doko).

Teatrul Szigligeti din Oradea a primit la Braşov două premii: drama „Occident Express”, după Matei Vişniec, prezentată în premieră în limba maghiară în luna martie, a fost câştigătoare la categoria regie (Zalán Zakariás), iar Eszter Román a primit premiul pentru cea mai bună actriţă.

Premiul pentru scenografie a revenit Adrianei Grand, pentru „Zbor deasupra unui cuib de cuci” (Teatrul Metropolis, Bucureşti), premiul special al juriului – spectacolului „Scripcarul pe acoperiş” (Teatrul Evreiesc de Stat), iar premiul pentru cel mai bun actor acordat de conducerea festivalului (premiu onorific) – lui Andrei Huţuleac, pentru „Zbor deasupra unui cuib de cuci” (Teatrul Metropolis, Bucureşti).

Premiile au fost acordate, sâmbătă seara, de un juriu alcătuit din actriţa Olga Delia Mateescu, realizatoarea de emisiuni radio Ruxandra Săraru şi regizorul Alexandru Nagy.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă