Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Statul român oferă aproape un milion de euro pentru schitul de la Muntele Athos

Statul român oferă aproape un milion de euro pentru schitul de la Muntele Athos

Alocația pe care România o alocă schitului de la Muntele Athos a fost crescută de peste trei ori, ajungând la 960.000 de euro pe an.

Mihai Diac 0 comentarii

Statul român va aloca 960.000 de euro pe an pentru schitul românesc Prodromu de la Muntele Athos (Grecia).

Această decizie a fost luată prin Legea 41 / 2020, aprobată de Parlamentul României la data de 3 aprilie și promulgată, în aceeași zi, de președintele Klaus Iohannis.

"Anual se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii, o sumă în lei, echivalentă cu 960.000 de euro, pentru Schitul românesc «Prodromu», de la Muntele Athos, Grecia", stabilește noul act normativ.

Legea 41 / 2020 modifică Legea 114 / 2007, care stabilise că pentru schitul românesc de la Muntele Athos se alocă anual o sumă în lei echivalentă cu 250.000 de euro.

Comentarii

loading...