Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

„Terapii în desfășurare. Vă rugăm păstrați liniștea“

„Terapii în desfășurare. Vă rugăm păstrați liniștea“

Asociația Art No More prezintă, sâmbătă, 9 iunie, și duminică, 10 iunie, un performance care explorează angoasele omului modern cu privire la găsirea celor mai eficiente terapii în căutarea vindecării.

Maria Capelos 0 comentarii

Este vorba despre „Terapii în desfășurare. Vă rugăm păstrați liniștea”, realizat de regizorul și performerul Robert Bălan.

O durere, o vizită la doctor și un diagnostic. Sau: un accident și o perioadă de recuperare. Și viața ți se schimbă brusc. Corpul nu te mai ascultă. Și nu-ți mai aparține. E, de acum, al doctorilor și al terapeuților. Și al substanțelor pe care le introduci în tine.

Pastile, unguente sau leacuri naturiste? Bicarbonat de sodiu, turmeric sau ceai? Kinetoterapie, înot, acupunctură sau yoga? Medicină clasică sau alternativă? Pe bază de trimitere sau la privat? Vetebrolog sau osteopat? Post negru sau mâncare sănătoasă? Cât de departe sunt dispuși oamenii anului 2018 să meargă în căutarea vindecării?

„Acest performance care a început, ca de obicei la mine, ca unul autobiografic și e rezultat dintr-o ”documentare” nedorită care a durat vreo cinci ani. E o experiență care, privită din afară, e cât se poate de amuzantă. Pe parcurs, am ajuns și la istoriile altor persoane și am descoperit frici, schimbări, experiențe comune, dar și o foarte mare doză de umor”, spune realizatorul.


Proiect de cercetare

„Terapii în desfășurare. Vă rugăm păstrați liniștea” este al doilea spectacol din proiectul de cercetare „Teatru intim”, inițiat de Robert Bălan și Elena Vlădăreanu prin Asociația Art No More. În 2018, în cadrul acestui demers, vor fi realizate trei spectacole. Proiectul „Teatru intim” dorește să propună o formă de experienţe performative pentru un public restrâns în spaţii neaşteptate.

„Deși nu se poate spune că am avut probleme mari, la un moment dat intrasem în filmul ăsta: în fiecare lună încercam altă terapie, alt tratament. Am avut o zi în care chiar am crezut că frunza de brusture vindecă tot. În altă zi, am plecat fericit de la o consultație în care doamna doctor mi-a confirmat că am toate bolile posibile de care citisem eu pe net. Apoi am primit o listă de recomandări. Nu fumat, nu alcool, nu prăjeli. OK. Și după-aia începea serios: nu carne, nu legume, nu brânză ș.a.m.d. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să mă duc să îmi cumpăr mici. Și am zis că iau o pauză. Desigur, dacă știe cineva vindecarea perfectă, să nu ezite să mă contacteze. Mă bag”, a mărturisit Robert Bălan. Reprezentațiile se vor ține la sala de yoga din cadrul Centrului de sănătate Verna. 

Citește totul despre:

#teatru #terapii #lazi

Comentarii

loading...