11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăCulturăUltimul episod al seriei documentare "Wild Carpathia", difuzat în premieră de TVR...

Ultimul episod al seriei documentare “Wild Carpathia”, difuzat în premieră de TVR 1

Seria britanică “Wild Carpathia”, susţinută de Prinţul Charles şi Principesa Margareta, a fost tradusă în 11 limbi şi văzută de telespectatori din 110 ţări din întrega lume. Serialul realizat de producătorul şi jurnalistul britanic Charlie Ottley ajunge la final cu acest al cincilea episod, filmat în întregime şi prezentând România în timpul iernii.

“Ştiam de la început ce proiect ambiţios va fi şi cât de multă muncă va presupune. Nimeni nu a reuşit să surprindă până acum iarna românească în întreaga ei desfăşurare. Am filmat deseori în -20 de grade, când camerele de filmare şi dronele îngheţau efectiv şi apoi se abureau imediat ce ajungeam în interior. Surprinderea vieţii în sălbăticie a presupus săptămâni în şir de supraveghere a animalelor în locuri complet necunoscute, neprietenoase, dar tot ce avem filmat este cât se poate de autentic românesc în ceea ce priveste viaţa în sălbăticie de pe teritoriul ţării, complet diferit de ceea ce poate aţi văzut până acum”, a spus Charlie Ottley.

Documentarul cu durata de o oră surprinde noi locuri absolut fabuloase din ţara noastră şi oferă un portret al vieţii din Carpaţi în timpul iernii româneşti, în acelaşi timp prezentând evenimente şi puncte de atracţie de pe teritoriul României.

“Fiind ultimul episod, am vrut să punctăm şi temele care au fost abordate în episoadele anterioare şi în special aceea că un turism sustenabil este esenţial pentru viitorul economiei ţării. Dar acest ţel poate fi atins numai dacă protejăm moştenirea naturală şi culturală a României. Sper ca toată lumea să fie de acord că acest episod este cel mai impresionant din punct de vedere vizual, al imaginilor suprinse, dintre toate episoadele seriei şi aduce toate argumentele în favoarea ideii că România merită să fie vizitată oricând, chiar şi în cele mai reci luni ale anului”, adaugă Ottley. 

Românii din diaspora pot viziona ultimul episod al documentarului “Wild Carpathia” la TVR Internaţional tot joi, de la ora 22.00.

În aceeaşi zi, filmul “Wild Carpathia – Winter is Coming” are premiera de gală la Hotelul Sheraton din Bucureşti, începând cu ora 19.00.

Cele mai citite

Gabriela Ruse, OUT din turneul de la Antalya

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse a avut o confruntare dificilă la turneul WTA 125 de la Antalya (Turcia), unde a fost învinsă în...

“Suntem alături de David Popovici”, susține preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern

Camelia Potec, preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, a transmis că David Popovici a pus ochii pe o medalia la Jocurile Olimpice...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...
Ultima oră
Pe aceeași temă