15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăCulturăUn blogger faimos din Polonia s-a mutat în România

Un blogger faimos din Polonia s-a mutat în România

Szymon Ziemba este pregătit să ofere experiența sa în finanțe românilor dornici de a-și îmbunătăți condiția de trai.

Prin blogul său, Rechin Financiar, Szymon oferă gratuit educație în domeniul financiar. El dezvăluie în articolele sale cunoștințe și metode concrete pentru a atinge independența financiară. După cei 12 ani de experiență în domeniul finanțelor, Szymon alege să facă un pas îndrăzneț și să dezvolte blogul de succes pe care îl are deja de 4 ani în Polonia (Rekin Finansow). Szymon are planuri mari: urmează să investească peste 1.000.000 euro în următorii ani, în special în educația financiară a românilor.

„Lucrez în domeniul finanțelor de la 19 ani și îmi dau seama că scopul meu e să schimb în bine viețile cât mai multor oameni. Educația financiară este esențială și ar trebui ca toată lumea să poată beneficia de ea, dar din păcate școala nu o oferă. Tocmai din acest motiv fac ceea ce fac și am început blogul“, explică fondatorul blogului Rechin Financiar.

Ceea ce îl diferențiază considerabil și îi aduce succesul este conținutul concret și util al informației valoroase pe care o oferă. Urmând ideile, strategiile și secretele lui, milioane de oameni și-au schimbat situația financiară la 180 de grade. Gama subiectelor abordate pe blogul Rechin Financiar este largă, începând de la identificarea celor mai bune investiții, instrumente disponibile pe blog care ajută la determinarea celui mai ieftin împrumut de pe piață, până la metode de administrare eficientă a banilor.

Mai mult, există și articole care explică diverse situații de interes, cum ar fi de ce salariile din România sunt scăzute.

„Vreau să împărtășesc din experiența mea și să contribui la îmbunătățirea calității vieții cât mai multor persoane pentru că știu cum este să începi cariera de la zero. Asta am făcut și eu la rândul meu, am pornit de jos: fără bani, fără cunoștințe sau pile. Nimeni nu m-a ajutat în vreun fel și am făcut totul prin forțele proprii. Am atins independența financiară prin perseverență și decizii bine gândite“, afirmă creatorul blogului. Acesta a trăit într-un mediu în care există un puternic stereotip în ceea ce privește viziunea polonezilor despre România. Acolo, România este văzută ca o țară coruptă, în care civilizația a întârziat să ajungă și de unde provin majoritatea femeilor europene practicante ale celei mai vechi meserii din lume. „O viziune eronată, o perspectivă încețoșată și departe de realitatea curentă pe care o trăiesc aici din decembrie 2018“, spune Szymon Ziemba. Dintre toate țările în care ar fi putut să se stabilească, acesta a ales tocmai România. În ciuda stereotipului înrădăcinat în mintea oamenilor din țara sa natală, el vede o multitudine de factori favorabili și un potențial de dezvoltare atât a populației, cât și a lui însuși. Szymon susține că, prin comparație cu celelalte țări europene, România este un „paradis pentru antreprenori“, iar mediul propice pentru crearea afacerilor este un avantaj imens și pentru dezvoltarea țării, conducând la creșterea nivelului de trai.

Românii interesați de îmbunătățirea aspectului financiar vor beneficia gratuit de toate informațiile oferite pe Rechin Financiar chiar de acum.

 

Povestea lui

„Numele meu este Szymon Ziemba și am 31 de ani. Îmi dau seama că acesta este scopul meu în viață. Vreau să schimb în bine viețile cât mai multor oameni. Tocmai de aceea am început acest blog în Polonia, iar în decembrie 2018 m-am mutat în România și am creat un blog similar special pentru români. Nu sunt un multimiliardar, nu sunt o vedetă, niciodată nu-mi voi cumpăra mașini de lux. Ceea ce am eu sunt oamenii minunați pe care i-am adunat în jurul meu și datorită blogului meu.

Mi-am început cariera de la zero: fără bani, fără cunoștințe. Nimeni nu m-a ajutat în vreun fel, am făcut totul prin forțele proprii. În primul rând, am ajuns să obțin independența financiară datorită perseverenței, caracterului personal și deciziilor bine gândite. Poate sună banal, dar acesta este adevărul. Nu trebuie să trăiesc cu frica de a fi concediat de la locul de muncă și de a nu avea suficienți bani pentru a trăi. Nu am datorii și îmi pot lua singur toate deciziile. Am reușit să obțin echilibrul între viața profesională și personală. Mă străduiesc să obțin această armonie între 8 ore de muncă, 8 ore dedicate vieții personale și 8 ore de somn zilnice. Momentan, sunt încă departe de obiectiv, dar știu că 8-8-8 reprezintă cheia fericirii în viața mea. Undeva, în urmă cu mult timp, am citit o rețetă a fericirii a călugărilor budiști: fie să reduci așteptările, fie să crești eforturile. Până în prezent am ales întotdeauna varianta din urmă.

În ciuda aparențelor, toată lumea își poate mări câștigurile și economiile. Toată lumea poate obține un împrumut mult mai ieftin și poate reduce cheltuielile inutile. Este suficient să vedeți oportunitățile, iar banii vor începe să «vă placă» ei pe dumneavoastră. Datorită acestui lucru vă veți putea permite o viață mai prosperă. Mi-am început cariera în domeniul financiar în 2007 (la vârsta de 19 ani), ca stagiar la sucursala regională a băncii PKO BP din Silezia, cea mai mare bancă din Polonia. Mă ocupam de împrumuturile de consum și de casa de brokeraj de bursă.

În 2010 am terminat primul meu stagiu la sediul Raiffeisen Bank din Varșovia, în departamentul de analize economice. Am realizat comentarii și analize macroeconomice pentru dealeri valutari și clienți importanți ai băncii.  De asemenea, am comentat evenimentele de pe piața materiilor prime. Am participat la o întâlnire cu unul dintre membrii Consiliului de Politică Monetară și am pregătit un raport în sprijinul previziunilor ratei dobânzii elaborate de echipa Raiffeisen Bank, care a fost publicat ulterior în presă. Am lucrat în departamentul de audit financiar al celor mai mari companii din Polonia. Am analizat situațiile financiare ale unor companii precum Cinema City, Airbus Militar, Arcadis, GE Medical, Polkomtel, Euronet, PKP Cargo, DSV, Maersk, Arcadis, Carlsberg BBDO Varșovia etc. Accesul la toate informațiile confidențiale, oportunitatea de a lucra alături de companiile de top din domeniul financiar și oportunitatea de a observa cum funcționează toate aceste afaceri m-au învățat enorm de multe lucruri. Am dobândit o mulțime de abilități, mi-am dezvoltat talentul și mintea într-un ritm alert.“

Cele mai citite

Sărbătoare în inima Bărăganului! Unirea Slobozia, prima promovată în Liga 1

Unirea Slobozia s-a impus cu scorul de 1-0 în deplasarea de la CS Mioveni, în etapa a șasea a play-off-ului Ligii a 2-a, și...

Nicuşor Dan şi Dreapta Unită au depus candidaturile la Bucureşti

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a depus joi candidatura pentru un nou mandat, iar alături de el s-au aflat liderii Alianţei Dreapta Unită, care au...

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă