15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăCulturăUna din cele mai apreciate scriitoare de cărți pentru copii

Una din cele mai apreciate scriitoare de cărți pentru copii

„C

onfesiunile unui prieten imagi-nar” spune po-ves-tea lui Jacques Papier, un băiețel altfel decât ceilalți. Convins că toată lumea îl urăște, ignorat la școală de colegi și de profesori, Jacques Papier ar vrea să spună lumii întregi cât de tare îl doare inima. Ca să afle care sunt locul și rostul lui în lume, acesta pornește într-o călătorie la capătul căreia înțelege cât de mare este puterea prieteniei și a imaginației. „Michelle Cuevas își ia cititorii în serios. Lumea pe care o creează, plină de emoție și de fantezie, e un spațiu de joacă adevărat. Nu o joacă idealizată și idealizantă, ci una autentică, asemenea celei practicate de copii, care știe să reflecte încercările și greutățile din viețile lor. Michelle Cuevas este o scriitoare care cu multă ghidușie și istețime știe să abordeze terapeutic temele grele ale însingurării și tristeții fără nume din copilărie”, afirmă traducătoarea cărții, Laura Sandu.  

“Destupătorul de Sticle din Ocean” este o carte-obiect, a cărei grafică a fost realizată prin gravură în lemn, pasteluri uleioase şi creion, destinată cititorilor de toate vârstele, cu un personaj central memorabil: Destupătorul de Sticle, a cărui misiune este aceea de a găsi orice sticlă care pluteşte în ocean şi de a livra mesajul -destinatarului. Ediția în limba română a cărții a apărut în excelenta traducere a lui Radu Paraschivescu, care, -mărturisește: „Talentul, iubirea şi fineţea îi -îngăduie lui -Michelle Cuevas să ştie scurtături spre inimile copiilor. Şi nu-i vizitează cu mâna goală, ci cu o -poveste tandră, dulce-amăruie, hazlie şi sensibilă: -povestea unui poştaş marin de sticle cu scrisori, care pune în palma semenilor comori mai mari sau mai mici. Şi care vrea să fie şi el, măcar o dată, cel care primeşte”. 

Întâlniri cu cititorii și ateliere de lectură

Timp de două zile, pe 30 și pe 31 martie, Michelle Cuevas va participa la o serie de evenimente care vor avea loc atât în Capitală, cât și în afara Bucureștiului. Programul include o serie variată de manifestări: întâlniri cu cititorii, ateliere de lectură și ilustrație pentru copii, dar și un eveniment dedicat profesioniș-tilor – o masă rotundă la care vor fi prezente, alături de autoarea americană, nume importante ale literaturii pentru copii și tineret din România.

Astfel, vineri, 30 martie, de la ora 12 la Teatrul pentru copii Ciufulici din Ploiești are loc “Autor și personaj: Întâlnire cu scriitoarea Michelle Cuevas”, pentru ca de la ora 18.00, în București, la Librarium TNB, autoarea să susțină un atelier în limba engleză destinat copiilor între 7 și 12 ani, la care amfitrion va fi Matei Sânmihăian.

Sâmbătă, 31 martie, de la ora 12.00, la Cărturești Carusel, are loc o prezentare de carte, dar și un spectacol lectură susținut de echipa Centrului de Teatru Educațional Replika (Mihaela Michailov, Viorel Cojanu, Silvana Negruțiu, Mihaela Rădescu). Vor fi prezente scriitoarele Ioana Nicolaie și Irina Georgescu. În aceeași zi, de la ora 18.00, la Muzeul Literaturii Române are loc „Don’t Tell the Grown-Ups”, o masă rotundă care își propune să investigheze ce înseamnă, în 2018, să scrii cărți pentru copii, organizată de Grupul Editorial Art şi „De Basm” – Asociația Scriitorilor pentru Copii și Tineret din România, la care participă Michelle Cuevas, Lavinia Branişte, Adina Popescu, Florentina Hojbotă. 

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă