Artiști francezi protestând în fața unui teatru din Franța, 17 martie 2020, FOTO: Facebook

Artiști francezi protestând în fața unui teatru din Franța, 17 martie 2020, FOTO: Facebook

Veste bună pentru artiștii independenți din Capitală de la Nicușor Dan. Ce sprijin vor primi

Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, anunță deblocarea ajutorului pentru sectorul cultural independent din capitală. Ajutorul va fi acordat de Primărie după ce schema a fost aprobată de Comisia Europeană.

Cătălin Șerban 0 comentarii

Primarul Nicușor Dan a anunțat că ajutorul a fost aprobat de Comisia Europeană.

„Salut aprobarea de către Comisia Europeană a schemei de ajutor de stat pentru sectorul cultural independent din București. Reamintesc că am decis să oferim acestui sector, care a fost afectat în contextul epidemiei COVID-19, un ajutor total de 3 milioane de lei, din bugetul Primăriei Capitalei, ca măsură de susținere a redresării”, a anunțat primarul Nicușor Dan.

Fiecare ajutor va avea valoarea maximă de 75.000 de lei, iar termenele și procedurile de depunere a dosarelor vor fi anunțate cât de curând.

„Așa cum am menționat în urmă cu două luni de zile, e vorba de granturi cu valoare maximă de 75.000 de lei pe beneficiar, din care se vor putea plăti chirii, utilități, salarii și contribuții salariale la stat. Acum, odată ce avem acordul Comisiei Europene, putem pune în aplicare foarte rapid această schemă de ajutor”, a explicat primarul capitalei.

Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor de stat în valoare de 610.000 euro pentru a sprijini companiile care activează în sectorul cultural independent din București, afectate de pandemia de coronavirus. Acestea vor primi subvenții și vor acoperi costuri suportate de beneficiari în perioada august-decembrie 2020. Este vorba despre plata chiriei, a utilităților și a salariilor și contribuțiilor.

Comentarii

loading...