6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăCulturăVIDEO Proiectul Învață Aripile-ți să Zboare! Episodul 13 - Ilie Lazăr

VIDEO Proiectul Învață Aripile-ți să Zboare! Episodul 13 – Ilie Lazăr

Astăzi abia dacă mai pomenim numele său. Măcar să știm: că a fost primul român care a eliberat orașul Cernăuți după 144 de ani de ocupație austro-ungară, că s-a opus ideilor extremiste (atât de stânga cât și de dreapta) și că în ciuda celor 17 de temniță grea la care l-au condamnat comuniștii, nu și-a pierdut curajul de a povesti celor tineri despre adevăratele valori pe care se construiește o națiune. 

 

Despre Învață Aripile-ți să Zboare!

Atât de fecvent auzim lucruri rele despre România și poporul ei încât am început să credem că acestea sunt trăsăturile noastre definitorii.

Ni s-a schimbat și comportamentul: acceptăm cu ușurintă orice se spune despre noi. Ultimul cenzor și dram de mândrie s-au pierdut după valuri de indignări.

Din convingerea că realitatea este cu totul alta, compania de teatru Red Nose Society a inițiat proiectul “Învață Aripile-ți să Zboare!”, susținut de România liberă.

Trăim într-o țară cu un potențial uriaș. Acesta trebuie “hrănit” cu modele de normalitate. Pe aceast idee se ridica proiectul: 100 de oameni din ultimii 100 de ani de la care sa învățam (din nou) demnitatea și curajul de a crede in noi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă