Concert în aer liber la Viena, 2013, FOTO: Facebook

Concert în aer liber la Viena, 2013, FOTO: Facebook

Viena trăiește din nou boem. Ce a prins viață în capitala Austriei

Orchestra Filarmonicii din Viena revine la viaţă, odată cu scăderea bruscă a cazurilor de COVID-19 în Austria. Primul concert a avut loc vineri, în aer liber.

Cătălin Șerban 0 comentarii

Numărul celor care au avut acces a fost, însă, unul limitat. Doar 3.000 de persoane s-au putut bucura de spectacolul de muzică clasică.

Sentimentul a fost de nedescris.

„Este un sentiment incredibil de eliberare să poţi sta în grădinile Schoennbrunn. Este ca o bucată de normalitate pe care sper că o vom recupera de acum”, a spus Elisabeth Heuboeck, spectator al concertului.

Vizitatorii au fost nevoiţi să prezinte un test PCR negativ sau o dovadă a vaccinării înainte de a fi primiţi în sala de concerte.

Multe dintre bilete au fost rezervate persoanelor care s-au aflat în prima linie în lupta împotriva COVID-19, respectiv cadre medicale şi profesori.

„Suntem foarte entuziasmaţi, dar şi foarte recunoscători că putem fi aici astăzi. Suntem printre cei privilegiaţi care pot trăi aceste lucruri aici, la faţa locului. Prin urmare, un test PCR sau o dovadă a vaccinării este un lucru total irelevant. Sau că trebuie să purtăm o mască când ajungem aici, nu este deloc o problemă.”, a spus Elfie Schenkel, spectator al concertului.

Orchestra a interpretat lucrări de Guiseppe Verdi, Beethoven, Rachmaninov sau alţii. Printre membrii audienţei s-a numărat şi cancelarul austriac Sebastian Kurz.

Comentarii

loading...