18.1 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăCulturăViorica Pintilie, în concert la TNB

Viorica Pintilie, în concert la TNB

I se alătură pe scenă talentații instrumentiști Johnny Bică (pian), Adrian Flautistu (contrabass), Ciprian Pop (chitară), Iulian Nicolau (tobe) și invitatul Sebastian Burneci (trompetă). De asemenea, Viorica va fi acompaniată și de cvartetul de coarde „Playthoven“.

„E o bucurie să mă reîntâlnesc cu publicul meu în pragul sărbătorilor de iarnă! Albumul «Christmas Time is Here», pe care l-am lansat anul trecut, conține cele mai frumoase și cunoscute piese de Crăciun. «Let It Snow», «White Christmas», «Baby, It›s Cold Outside» sunt doar câteva dintre cântecele extraordinare care au trecut proba timpului și pe care le puteți asculta pe albumul meu și în concertul din 10 decembrie“, a declarat artista.

Viorica Pintilie este pe scenă de la 15 ani, absolvind Școala de Muzică din Chișinău și un master în muzica de jazz la Universitatea Națională de Muzică din București. A trecut prin mai multe genuri muzicale până să ajungă la jazz, acesta fiind stilul în care se regăsește cel mai bine. În mai 2016 a obținut Premiul Special al Juriului la „Sibiu Jazz Festival“. Prezența ei învăluitoare și timbrul special s-au făcut remarcate la concertele din București, Cluj, Sibiu, Târgu-Mureș, Chișinău, Bulgaria, Cehia și Portugalia.

În februarie 2017, Viorica a lansat albumul de standarde de jazz „Stories of a Heart“, care reprezintă poveștile celor mai iubite cântece de jazz pe care le-a interpretat în cei aproape 5 ani de concerte.

În decembrie 2017 a lansat un nou album, cu tematică de Crăciun. Pe albumul „Christmas Time is Here“ vocea Vioricăi a fost acompaniată de un big band din care fac parte muzicienii ce i-au fost alături și la primul album, un cvartet de coarde și un grup de suflători. Surpriza albumului este un duet cu Virgil Ianțu la piesa „Baby, It’s Cold Outside“.

Johnny Bică este considerat unul dintre cei mai buni pianiști ai generației sale. În toamna anului 2018 a lansat primul său album, „The Real Vibrations“. Adrian Mircea Flautistu este unul dintre cei mai importanți contrabasiști ai jazz-ului autohton. A apărut în diferite formule jazzy, alături de Cristian Soleanu, Mircea Tiberian, Petrică Andrei, Garbis Dedeian sau Florin Răducanu.

Ciprian Pop a câștigat în 2009 concursul „Festivalul Ziua Chitarelor“, iar în 2011 a obținut premiul pentru cel mai bun instrumentist la Festivalul Internațional Studențesc de Jazz de la Târgu-Mureș. A colaborat cu Sorin Romanescu, Luiza Zan, Vlad Popescu, Cristian Soleanu, Mircea Tiberian, Nicolas Simion, Alex Man ș.a.

Iulian Nicolau a studiat vioara și pianul, colaborând cu cei mai apreciați artiști de jazz din peisajul românesc (Nicolas Simion, Mircea Tiberian, Cătălin Milea, Alex Man, Marius Vernescu, Emil Bîzgă), dar și cu cei din mediul internațional (Candice Hoyes și Cédric Hanriot). Sebastian Burneci, absolvent al Prince Claus Conservatoire din Olanda, este fondator și lider al Bucharest Jazz Orchestra. A lansat în 2018 albumul „Unspoken“ – un concept în care a combinat elemente din sfere muzicale diferite, fuzionând jazz-ul cu muzica clasică, folclorul și rock-ul.

„Playthoven“ a luat fiinţă în urma unei idei inedite, şi anume „tunarea“ instrumentelor clasice cu procesor de sunet, tonuri sau looper. Este un sound nou, original, care acoperă ca stiluri jazz-ul, rock-ul, preluări şi prelucrări ale unor piese clasice într-un mod original. Dintre festivalurile la care „Playthoven“ a participat merită amintite: Festivalul Enescu, Johnny Răducanu și Sibiu Jazz Festival. Cvartetul este alcătuit din Alex Marian (vioară), Anca Sinaci (vioară), Luiza Iorga (violă) și Radu Sinaci (violoncel). 

Cele mai citite

Florin Piersic, internat la un spital din Capitală. Care este starea actorului

Actorul Florin Piersic se află internat la Institutul "Matei Balş", starea sa fiind în prezent una stabilă, au declarant, pentru Agerpres, surse medicale.Actorul Florin...

Peste 6.000 de firme şi-au suspendat activitatea în primul trimestru din 2024

Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele trei luni din 2024 a fost de 6.014, în creştere cu peste 33% comparativ cu perioada...

Iohannis – nu popcorn, ci (pop)corny

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele României, Klaus Werner Iohannis, s-a deplasat în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a fi premiat, acum, în prag de...
Ultima oră
Pe aceeași temă