12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăCulturăVocile Ortodoxiei Rusești ajung la București și Constanța

Vocile Ortodoxiei Rusești ajung la București și Constanța

Cele două evenimente din România se desfășoară atât sub egida Ambasadei Federației Ruse în România, cât și a Patriarhului Kiril al Rusiei și vor avea loc în datele de 17 decembrie 2018 la București și, respectiv, 18 decembrie 2018 la Constanța. Concertul din București se va ține la Pro Cinema, iar cel din Constanța, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”. 

Corul Vocile Ortodoxiei Rusești este unul mixt, format din călugări și călugărițe, cu toții având la bază deja celebra școală rusească de muzică. Colectivul este alcătuit din aproximativ 50 de persoane.

Repertoriul evenimentului este format din colinde creștine rusești, plus alte câteva surprize.

Concertele marchează și un moment istoric foarte important, în acest an împlinindu-se 140 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Rusia și România.

Evenimentul își propune să apropie creștinii ortodocși de pretutindeni, indiferent de naționalitate, etnie sau culoare, într-o seară specială, magică, de luna decembrie. 

Vocile Ortodoxiei Rusești au mai concertat în Republica Moldova, Serbia, Polonia, Georgia și Grecia.

După numărul de credincioși apartenenți Bisericilor Autocefale, aproape 60% din toți ortodocșii de pe glob aparțin Bisericii Ortodoxe Ruse (Patriarhia Moscovei). Urmează Biserică Ortodoxă Romană (a doua, ca număr de credincioși), Biserica Ortodoxă a Eladei (a treia) și celelalte.

Biletele se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro și în rețeaua fizică iabilet.ro/rețea: Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 lângă casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX-Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (în intervalul orar: 18:00-22:00), Hard Rock Cafe, sediul librăriei Libmag (Bulevardul I.C. Brătianu, nr. 6, Sector 3) , Agențiile Perfect Tour, Magazinele Uman și în Stațiile de Plată SelfPay din toată țara. 

 

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă