10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăCultură„Zilele culturii române la Berlin” au loc în acest an în variantă...

„Zilele culturii române la Berlin” au loc în acest an în variantă online

Festivalul „Zilelor culturii române la Berlin”, ediția din 2020, include patru evenimente, desfășurate online, la care participă artiști, personalități ai lumii culturale din România și Germania, care vor susține conferințe, dezbateri, lansări de carte, concerte. Evenimentele vor fi transmise pe pagina de Facebook a KunstRaum Niculescu Berlin.

Festivalul marchează și aniversarea a 100 de ani de la înființarea Societății Compozitorilor Români (1920), astăzi numită Uniunea Compozitorilor din România. Evenimentul este de o importanță majoră pentru cultura română: demersul pe care George Enescu împreună cu alți compozitori români l-au făcut în anul 1920 a dus la nașterea unei școli naționale muzicale românești și la integrarea acesteia în contextul școlilor componistice europene.

Conferința „100 de ani de Muzică și Cultură Românească“, are loc miercuri, 25 noiembrie, ora 20.00, eveniment ce își propune să se treacă în revistă cele mai importante realizări culturale pe care artiștii și oamenii de cultură născuți pe teritoriul României le-au dat țării lor dar și Europei.

Rememorarea nu are ca scop doar înțelegerea locului pe care cultura română îl are în Fondul Cultural Universal, ci mai ales găsirea de noi soluții pentru propagarea actului cultural și muzical, într-o Europă globalizată, digitalizată dar și profund schimbată datorită pandemiei de Covid-19.

Invitați pentru această discuție vor fi personalități culturale, Emil Hurezeanu, scriitor, jurnalist, ambasador al României în Republica Federală Germania, Dan Dediu, compozitor și profesor universitar la Academiei de Muzică din București, rector al acestei instituții în perioada (2008-2016), Valentina Sandu Dediu, muzicolog și profesorului universitar, rectorul Colegiului Noua Europă, București și a profesorului universitar Ruxandra Demetrescu, rector al Universității Naționale de Arte din București (2006-2012), Cristian Niculescu, pianist – concertist, fondatorului spațiului cultural KunstRaumNiculescu la Berlin.

Cele mai citite

Parlamentul UE aprobă interzicerea produselor fabricate prin muncă forțată

Parlamentul European a aprobat normele care interzic în UE vânzarea, importul și exportul de bunuri fabricate prin muncă forțată, scrie Reuters. Măsura a fost impusă...

PSD va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei

PSD va valida candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei în forurile statutare, conform declarațiilor liderului partidului, premierul Marcel Ciolacu, făcute marți. Ciolacu și Firea...

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...
Ultima oră
Pe aceeași temă