6.1 C
București
duminică, 17 martie 2024
AcasăD'ale cetățeanuluiCe program va fi în timpul verii la Direcția Generală de Pașapoarte

Ce program va fi în timpul verii la Direcția Generală de Pașapoarte

Astfel, în perioada 15 iunie-13 septembrie 2021, la nivelul seviciilor publice comunitare de paşapoarte, activitatea de lucru cu publicul se desfăşoară în intervalul orar 8.00-20.00.

Direcţia Generală de Paşapoarte informează cetăţenii că cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice/temporare se depun personal, în ţară, la oricare serviciu public comunitar de paşapoarte în cadrul programului de lucru cu publicul afişat atât pe site-ul Direcţiei Generale de Paşapoarte, cât şi pe site-urile instituţiilor prefectului, preponderent în baza programărilor online.

În situaţia în care se întâmpină dificultăţi în realizarea unei programări online, există posibilitatea de a accesa un tutorial realizat în acest sens de Direcţia Generală de Paşapoarte, ce se regăseşte pe prima pagina a site-ului pasapoarte.mai.gov.ro.

Totodată, pentru a spori capacitatea de primire a cererilor de eliberare a paşapoartelor, a fost redusă perioada de timp alocată unei programări online, de la 10 minute la 7 minute.

În scopul evitării supraaglomerării şi aşteptării suplimentare în spaţiile destinate publicului, Direcţia Generală de Paşapoarte recomandă persoanelor programate să respecte atât ora de programare, cât şi măsurile de protecţie igienico-sanitare pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2 (în special distanţarea fizică şi portul măştii de protecţie).

De asemenea, în situaţia în care doritorii nu au efectuat o programare prealabilă, serviciile publice comunitare de paşapoarte analizează posibilitatea primirii cererii de eliberare a documentului de călătorie, doar în cazul în care nu există intervale orare neacoperite de programări.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă